Efter vandforurening: OUH har aktiveret kriseberedskab og hentet tusindvis af liter drikkevand

Der er mistanke om coli-bakterier i det drikkevand, som blandt andet forsyner OUH. Derfor har hospitalet skaffet sig tusindvis af liter drikkevand til at forsyne indlagte patienter og personale. Og så er læger og sygeplejersker ekstra opmærksomme på de svækkede patienter, der eventuelt kan have drukket vand med e-coli. Arkivfoto: Michael Bager

Efter vandforurening: OUH har aktiveret kriseberedskab og hentet tusindvis af liter drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af liter drikkevand er transporteret til OUH, efter at hospitalets drikkevandsforsyning er ramt af coli-forurening. Læger og sygeplejersker er ekstra opmærksomme på svækkede patienter, oplyser OUH's lægefaglige direktør Kim Brixen.

På Odense Universitetshospital valgte ledelsen onsdag eftermiddag at aktivere sit kriseberedskab. Det skete, da Vandcenter Syd havde informeret sygehuset om, at dets vandforsyning var ramt af en forurening med coli-bakterier.

Indtil videre er det forbudt for hospitalets patienter og ansatte at drikke vandet fra hanen. Derfor er i alt 6000 liter drikkevand samt et stort antal flasker med drikkevand sendt i retning af hospitalet. Det oplyser Kim Brixen, som er lægefaglig direktør på Odense Universitetshospital.

Der er omkring 600-700 sengepladser på OUH og omkring 7000 ansatte. Så vandforbruget er stort.

- Men vi får ikke problemer med at skaffe nok drikkevand, siger Kim Brixen.

Læger og sygeplejersker, der skal gennemføre operationer kan fortsat tage den første vask med vand fra hanen. Men der afsluttes med vask med sterilt vand, fortæller Kim Brixen.

Da en række af OUH's indlagte patienter er meget svækkede, er både læger og sygeplejersker i øjeblikket meget opmærksomme på, om nogle af disse patienter viser symptomer på sygdom, der kan relateres til indtagelse af coli-forurenet vand.

En anden coli-bakterie

I sidste uge kom det frem, at et barn fra Gislev havde mistet livet efter en infektion med en sjælden E coli-bakterie, der kan være giftig for nyrerne, og som kan føre til nyresvigt. Det er bakterien VTEC, som er sjælden.

- Det er slet ikke denne type coli-bakterie, som er under mistanke for at være i drikkevandet nu , oplyser Kim Brixen.

Foruden OUH er det blandt andet ejendomme på Sdr. Boulevard, Solfaldsvej og Ahlmannsvej, der er ramt af forureningen.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at beboere i det berørte område koger vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning.

Vandet skal koges i to minutter, før de eventuelle bakterier er slået ihjel. Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel håndvask, bad, tøjvask, kogning af kartofler og lignende.

På Vandcenter Syds hjemmeside www.vandcenter.dk kan man finde svar på de mest centrale spørgsmål omkring mistanken om drikkevandsforurening.

Vandcenter Syd afventer resultater af de opfølgende prøver, der forventes klar i løbet af torsdag morgen. Herefter ved Vandcenter Syd, om der er tale om en fejl i prøvetagningen, eller der er grund til at opretholde kogeanbefalingen.

Efter vandforurening: OUH har aktiveret kriseberedskab og hentet tusindvis af liter drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce