Efter brand på Storebæltsbroen: Begge østgående spor er nu genåbnet

En lastbil er tirsdag eftermiddag i brand på Storebæltsbroen. Arkivfoto: Michael Bager

Efter brand på Storebæltsbroen: Begge østgående spor er nu genåbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er tirsdag eftermiddag og aften trafikalt kaos på Storebæltsbroen med op til halvanden times kø efter en brand i en lastbil.

OPDATERING klokken 22.29: Fyns Politi oplyser, at Storebæltsbroen nu er ryddet og åben i begge vognbaner i det østgående spor. Samtidig meddeler Vejdirektoratet via Twitter, at trafikken igen er nomaliseret. Herunder følger den oprindelige artikel.

***

Trafikanter, som tirsdag aften skal krydse Storebæltsbroen i begge retninger, skal væbne sig med meget stor tålmodighed, for ifølge Vejdirektoratet er der op til halvanden times kø.

Og den bliver næppe mindre lige med det samme, for Fyns Politi har allerede varslet, at broen lukkes af i østgående retning fra omkring klokken 21.15 frem til omkring klokken 22.

- Broen lukkes i første vognbane i tidsrummet klokken 21.15 til cirka klokken 22.00. Måske bliver det nødvendigt kortvarigt at lukke begge vognbaner i forbindelse med fjernelse af den udbrændte lastbil , meddeler Fyns Politi i et tweet.

Den lange kø er opstået som følge af branden i lastbilen, som skete midt på eftermiddagen. I første omgang var begge spor spærret, senere åbnede så det ene spor i den ene retning, og kort efter også i modsatte retning.

Selve branden skete på lavbroen umiddelbart før Sprogø i østgående retning, og helt inde fra land kunne man tydeligt se den sorte røg stige til vejrs.

Politi og redningskøretøjer har siden branden været på stedet, og Fyns Politi opfordrer til, at man kører forsigtigt.

Det er endnu uvist, hvorfor der brød brand i lastbilen, og det skal politiets teknikere senere undersøge. Når branden alligevel har taget fire-fem timer at få slukket skyldes det nogle helt særlige omstændigheder.

- Den var fyldt med bildæk, kattegrus, hundefoder og tøj, og det var meget komprimeret pakket, så derfor har det taget så lang tid, siger vagtchef Ehm Christensen, Fyns Politi.

"Kør forbi stedet med stor forsigtighed - og lad være med at filme under kørslen. Det skaber farlige situationer for øvrige trafikanter. Der er p.t. blevet udskrevet flere bøder for anvendelse af mobiltelefon under kørslen", skriver Fyns Politi i et andet tweet.

Efter brand på Storebæltsbroen: Begge østgående spor er nu genåbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce