Efter afsløringer: Politianmeldt entreprenør går konkurs med flere firmaer, men fortsætter i andre

Pia Bolander Andersen (i den gule jakke) er gået konkurs med to virksomheder. Hende og hende mand Ole Mørk Andersen kører dog videre i andre virksomheder. Arkivfoto: Michael Bager

Efter afsløringer: Politianmeldt entreprenør går konkurs med flere firmaer, men fortsætter i andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægteparret Pia Bolander Andersen og Ole Mørk Andersen er gået konkurs med flere virksomheder, siden Fyens Stiftstidende begyndte at skrive om deres indlogering af en større gruppe polske arbejdere tæt på et potentielt farligt kemikalielager. Parret fortsætter dog med at drive flere virksomheder - endda med samme navn som ét af de firmaer, der er gået konkurs.

Virksomhederne Årslev Entreprenørforretning og Årslev Fiber, som ægteparret Pia Bolander Andersen og Ole Mørk Andersen står bag, er nu begge blevet taget under konkursbehandling.

Det viser Fyens Stiftstidendes gennemgang af det Centrale Virksomhedsregister (CVR-registret).

Skifteretten i Odense afsagde den 12. februar konkursdekret mod selskabet Årslev Fiber, og præcis en måned efter - tirsdag den 12. marts - kom turen så til Årslev Entreprenørforretning, som er det navn, der figurer på virksomhedernes arbejdstøj og biler. Forud for konkursen har virksomheden dog skiftet navn til Byggeri Øst, så man er nødt til at kigge lidt dybere ned i CVR-registret for at finde ud af, at det i virkeligheden er Årslev Entreprenørforretning, der nu er begæret konkurs.

Konkurserne kommer, efter Fyens Stiftstidende har afsløret, hvordan Årslev Entreprenørforretning har haft en større gruppe polske arbejdere indlogeret ulovligt i en erhvervsbygning i Seden i det nordøstlige Odense tæt ved et lager med potentielt farlige kemikalier.

Efter at vi kunne dokumentere, at et kommunalt tilsyn var blevet taget godt og grundigt ved næsen i forbindelse med en kontrol af forholdene på stedet, valgte Odense Kommune at melde sagen til politiet.

Kemikaliesagen i én sætning
Siden starten af februar har avisen kunnet afsløre, at der mangler at blive redegjort for 39 ton kemikalier, der tilsyneladende er forsvundet efter virksomheden Printlines konkurs i slutningen af 2016, mens de tilbageværende 31 ton kemikalier er blevet håndteret særdeles lemfældigt og opbevares lige ved siden af erhvervslokaler, hvor virksomheden Årslev Entreprenørforretning i månedsvis har haft en større gruppe polske arbejdere boende.

Rider videre på konkursbølge

Mens Pia Bolander Andersen i de seneste år har trådt sine allerførste skridt som ejer og direktør i entreprenørbranchen, er hendes mand Ole Mørk Andersen særdeles erfaren med branchen - og med, at hans virksomheder går konkurs, hvorefter arbejdet blot fortsætter i en anden virksomhed under nyt navn.

Ole Mørk Andersen er gået konkurs med 14 forskellige virksomheder og har i flere tilfælde samarbejdet med den berygtede revisor Kent Milling Hansen, der tidligere har været i fokus i forbindelse med Fyens Stiftstidendes serie "Det dårlige selskab".

I flere tilfælde har han købt gældsplagede selskaber for en krone, som han så har drevet videre i en periode, hvorefter de er gået konkurs. Hvor omsætningen fra selskaberne er forsvundet hen, står i mange tilfælde hen i det uvisse.

Finter i det skjulte

Selv om Årslev Entreprenørforretning og Årslev Fiber nu er begæret konkurs, ser Pia Bolander Andersen og Ole Mørk Andersen dog langt fra ud til at være færdige med at drive forretning.

Gennemgangen af CVR-registreret viser, at Pia Bolander Andersen stadig er registreret som direktør og ejer af flere virksomheder, og at der desuden er lavet flere navneændringer, så hun stadig kan kalde sig ejer af en virksomhed med navnet Årslev Fiber.

Den 5. februar er der registreret tre ændringer under Pia Bolander Andersens navn i CVR-registeret.

For det første har hun købt virksomheden Toproset ApS, som har solgt præmierosetter til ridestævner, og ændret virksomhedens navn til Årslev Fiber.

For det andet har en af hendes andre virksomheder, Årslev Udlejning, skiftet navn til Mørk og Bolander Holding - altså ægteparrets mellemnavne. Selskabet er et såkaldt iværksætterselskab (IVS), hvor der ikke tidligere har været aktivitet.

Og for det tredje har det konkursramte Årslev Fiber ændret navn til Årslev Udlejning, så det ved første øjekast ser ud til, at det er den virksomhed, og ikke Årslev Fiber, der er gået konkurs.

På den måde kan parret altså fortsat drive virksomheder, som over for kunderne stadig bærer det velkendte navn Årslev Fiber, mens kreditorerne må kigge langt efter at få deres gæld tilbagebetalt.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Pia Bolander Andersen, men hun ønsker ikke at udtale sig om konkurserne.

Efter afsløringer: Politianmeldt entreprenør går konkurs med flere firmaer, men fortsætter i andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce