Ed Sheeran var ugens største historie


Ed Sheeran var ugens største historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens sekser: Her er overblikket over seks historier, der satte sit præg i løbet af ugen på fyens.dk og/eller i Fyens Stiftstidende. Den altoverskyggende nyhed blev breaket torsdag kl. 11: Et af tidens største navne på den internationale musikscene, Ed Sheeran, giver koncert i Odense næste sommer.

1. Ed Sheeran er et kæmpenavn at få til Odense
Ed Sheeran , her ved en koncert i USA sidste år, spiller i Tusindårsskoven den 28. juli næste år. Foto: REUTERS/Lucas Jackson

Mest læst på fyens.dk i ugens løb var torsdagens nyhed om, at Ed Sheeran giver koncert i Tusindårsskoven den 28. juli næste år. Hvis nogen skulle være i tvivl om, at den 27-årige, rødhårede brite er et af tidens største navne på den internationale musikscene, så se bare på disse tal:

Flere af hans hits er streamet over en milliard gange, over 18 millioner følger ham på Facebook, lidt flere på Twitter og 26 millioner på Instagram. Vær vis på, at de 43.000 billetter, som sættes til salg torsdag den 27. september nok skal blive solgt hurtigt.

At få Ed Sheeran til Odense svarer vel til, at Messi eller Ronaldo pludselig skulle spille på Odense Stadion, og avisens musikredaktør Simon Staun var ikke i tvivl, da han sluttede sin kommentar til den store koncert med disse ord:

- Ed Sheeran er et kæmpenavn at præsenterer i Odense.

2. Føler sig gjort til grin af letbanen: Tilbudt 1000 kr. i erstatning

En anden populær historie var dem om brødrene Martin og Thomas Nonved, der har fået tilbudt 1000 kroner af Odense Letbane i erstatning, når letbanen vil hænge kørestrømskabler op på deres ejendom på Middelfartvej. Den erstatning anser de for latterlig lav, for de mener, ejendommens værdi bliver forringet med op til en halv million kroner.

Brødrene stod frem og fortalte om den efter deres mening helt urimelige behandling, de udsættes for af Odense Letbane, der af æstetiske hensyn ikke vil sætte master op lige netop dette sted på Middelfartvej, men i stedet placere kablerne på private ejendomme.

Letbanen ville ikke kommentere den aktuelle sag, men henviste til generelle regler på området. Utilfredse kan ikke klage direkte til letbanen, men skal klage til Taksationskommissionen. 50 ejendomme er berørt, tre har klaget.

3. De fleste får et godt liv efter genoplivning

Selv om langt de fleste stadig dør - ni ud af ti - hvis de falder om med hjertestop uden for hjemmet, der der gode nyheder for dem, der bliver genoplivet med en hjertestarter. Nye tal viser, at godt 80 procent af dem, der bliver genoplivet og overlever de første 30 dage, får et helt normalt liv bagefter med tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

Kun et fåtal ender på plejehjem eller med hjerneskader, fortæller læge Kathrine Søndergaard, der har forsket i, hvordan det er gået folk, der er faldet om med hjertestop. Der kommer hele tiden flere og flere hjertestartere til rundt om på Fyn, hvor TrygFonden i dag har registreret 1542 hjertestartere, og det er et minimustal, for der er også hjertestartere, der er privat finansieret.

De nye tal bekræfter endnu en gang, at hjertestartere er en rigtig god idé.

4. Bredt forlig om Odenses budget

Selv om der ikke var så meget at være uenige om, tog det otte timer, inden Odenses budget for 2019 blev forhandlet på plads. Torsdag aften kunne borgmester Peter Rahbæk Juel fremlægge en budgetaftale, som alle otte partier i Odense Byråd står bag. Der var reelt kun 25 millioner driftskroner og 50 millioner anlægskroner ud af det samlede budget på cirka 12 milliarder kroner at fordele for næste år, men ønskerne var mange og forskelligartede.

Alle fik dog så meget af det, de kom for, at de efter otte timers forhandling kunne skrive under. En af de store knaster, forslaget om at stoppe nedtrapningen af den særlige ejendomsskat for erhvervslivet, dækningsafgiften, blev droppet. 10 millioner til at forbedre indsatsen for langtidsledige blev fundet på anden vis.

Med budgetaftalen, som alle 29 medlemmer af byrådet står bag, har borgmester Peter Rahbæk Juel styrket sin position, og kan - ligesom sin forgænger Anker Boye - kalde sig for "hele byens borgmester."

5. Cafe Kræz og The Gym dømt for diskrimination

To odenseanske gå-i-byen steder, Cafe Kræz i Jernbanegade og The Gym (som i dag hedder Nunchi, red.) i Overgade blev mandag i landsretten dømt for diskrimination, fordi de havde nægtet to farvede mænd adgang tilbage i 2015. I byretten blev de også dømt, men ankede afgørelsen til landsretten, som gav byretten medhold.

De to mænd, af srilankansk og somalisk afstamning, fik at vide, at den ene var for fuld til at komme ind og blev derfor afvist, men det benægtede de sammen med et vidne, og den forklaring tog landsretten for gode varer. De to natklubber forsvarede sig med, at mændene havde været gæster begge steder flere gange tidligere uden problemer, men den pågældende aften blev de afvist begge steder, fordi den ene var for fuld.

De to natklubber overvejer stadig, om de vil forsøge at få en tredje instans-bevilling, så sagen kan komme for Højesteret. Deres advokat udtalte efter dommen, at natklubber landet over nu må overveje at føre logbøger og eventuelt udstyre dørmænd med kameraer og mulighed for at optage lyd, så det efterfølgende er nemmere at bevise, hvad der konkret er sket.

Det kom også frem, at Udlændinge- og Integrationsministeriets Integrationsbarometer for 2017 påviser, at 48 procent af indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund oplever diskrimination.

6. Hårdt brug for flere penge til psykiatrien

I det budgetforlig, som Region Syddanmark indgik i begyndelsen af ugen, bliver der 43 ekstra millioner til psykiatrien. Det blev positivt modtaget hos fagfolk, for der er brug for pengene.Knud Kristensen, formand for Sind, påpegede, at det tidligere er gået den anden vej, så han var glad for de ekstra millioner. Selv om han dog stillede spørgsmålstegn ved, om 43 millioner kroner er nok til at løse psykiatriens problemer.

Pengene skal bruges til mobile skadestuer og akut psykiatrisk udrykningstjeneste. Netop et udrykningsteam kan løse meget, for når de kommer hjem til psykiatriske patienter efter udskrivelse, kan et team ofte afbøde nogle af problemerne, inden de vokser sig større og kræver indlæggelse på ny, lød det fra Knud Kristensen. Han fik opbakning fra ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling i Odense, Sonja Rasmussen, som mener at tilbuddene vil give mere fleksibilitet for patienterne.

Ed Sheeran var ugens største historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce