Dyr tur hjem: Fynske taxature bliver meget dyrere til jul

Taxakunderne skal gribe ekstra i lommen, når de skal ud med hyrevognen omkring jul og nytår. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard.

Dyr tur hjem: Fynske taxature bliver meget dyrere til jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxa på Fyn skruer op for taksterne i juledagene og omkring nytår. Forhåbentlig giver det en bedre taxabetjening, fordi det kan lokke flere chauffører væk fra julehyggen og ud på gaden, siger taxadirektør.

Taxakunder på Fyn skal måske spare lidt på julegavebudgettet i år, hvis de også planlægger at tage en hyrevogn, når de skal til og fra juleaften hos familien, julefrokosten hos vennerne, julegudstjenesten og nytårsfesten.

Taxa Syd, som har afdelinger i de fleste fynske byer, har besluttet at benytte en mulighed i den nye taxalov til at hæve taksterne betragteligt fra den 24. til og med den 26. december, nytårsaftensdag og 1. januar. Det samme har de fleste andre store taxaselskaber i Danmark valgt at gøre. Taxa Syd dækker Fyn, Kolding og Fredericia.

Hvis man skal fra Flakhaven i Odense til Musvågevej i Tarup vil turen på seks kilometer en almindelig lørdag aften koste 253 kroner. I juledagene stiger prisen med 95 kroner til 348 kroner. Skal man en tur på 23,2 kilometer fra Middelfart til Gelsted, skal man i jule- og nytårsdagene op med 856 kroner mod 561 kroner på en almindelig lørdag aften.

Det viser prisberegneren på Taxa Syds hjemmeside.

Takster
Den 24., 25. og 26. december samt den 31. december og 1. januar koster det følgende at tage en taxa fra Taxa Syd. (I parantes er nævnt prisen i almindelige weekender og på andre helligdage):Starttakst: 61 kroner (53 kroner).

Km-pris: 22,47 kroner (12,81 kroner).

Pr. time tillægges: 514,05 kroner (399,51 kroner)

Pr. minut tillægges: 8,57 kroner (6,66 kroner)

Gulerod

Administrerende direktør hos Taxa Syd, Tadzodin Kazami, har ingen skrupler over at hæve priserne for selskabets hyrevogne.

- For første gang har vi mulighed for at tage lidt ekstra for kørsel i juledagene og til nytår, hvor alle andre gerne vil blive hjemme og hygge sig. På den måde kan vi give vores chauffører lidt ekstra i løn, og dermed håber vi, at flere chauffører vil være på gaden omkring jul og nytår. Det har ellers ikke været nemt for os at få nok til det.

Tadzodin Kazami afviser, at de højere takster vil få flere til at tage deres egen bil, selv om de måske har fået for meget at drikke til at kunne køre.

- Det tror jeg ikke. I forvejen står vi med en opgave nytårsaften, som vi overhovedet ikke magter. Folk bliver jo lykkelige, når de får en taxa, selvom de har ventet halvanden time på den. Måske kan vi få flere chauffører til at arbejde nytårsaften, hvis vi kan lokke med den gulerod, at de får lidt mere i løn, siger han.

Her gælder priserne
Taxa Syd omfatter på Fyn:Odense Taxa

Middelfart Taxa

Assens Taxa

Faaborg Taxa

Svendborg Taxa

Nyborg Taxa

Ærø Taxa

Andre taxa-selskaber kan have andre regler for julepriser.

Dyr tur hjem: Fynske taxature bliver meget dyrere til jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce