Dramatisk søredning: Sejlbåd kæntret og mand overbord

Forsvarets redningshelikopter blev søndag eftermiddag sat ind i eftersøgningen af en mand, som var kæntret med sin jolle ved lavbroen i Storebælt. Arkivfoto: Michael Bager

Dramatisk søredning: Sejlbåd kæntret og mand overbord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele beredskabet blev søndag eftermiddag sat ind i eftersøgningen af mand overbord efter tip fra togpassager.

Det var en årvågen togpassager på vej over Storebælt, som klokken 15.44 ringede alarm 112 fra toget for at fortælle, at han havde set en mand ligge i bølgerne i Storebælt ved siden af en kæntret sejlbåd.

Det satte omgående gang i den store søredning fra både den fynske og den sjællandske side. Hurtigt var politi og en indsatsleder på lavbroen, hvor manden ifølge togpassageren skulle ligge, men det var ikke muligt at se nogen i havsnød.

Samtidig blev der sendt både ud fra Korsør og Nyborg i retning mod lavbroen, fordi vedkommende kunne være drevet med strømmen langt væk fra det sted, kæntringen havde fundet sted.

Fra luften blev en af Forsvarets helikoptere fra JRCC (Joint Rescue Coordination Centre, det tidligere SOK) sendt til området, ligesom politiets nyindkøbte droner blev sendt op for at give et overblik.

Der var dog hverken kæntring eller mand overbord at se, og i mellemtiden havde politiet fået kontakt med nogle lystfiskere, der kunne bekræfte, at de havde set en mindre jolle kæntre og at sejleren var faldet i vandet. De havde dog også observeret, at det var lykkedes manden at kravle op på båden igen og sejle videre.

- Nu er vi i Nyborg Havn for at se, om vi kan finde en gennemblødt sejler, som har været en tur i vandet for ligesom at få afslutningen på historien, siger vagtchef Anders Furbo Therkelsen, Fyns Politi.

Der er dog ingen sigtelse eller andet på vej til manden.

- Han har sikkert ikke tænkt på, at nogen havde set ham falde i vandet. Eller også tænkte han, at når han var kommet op på båden igen var alt i orden. Han har ikke vidst, at vi satte gang i en større aktion, siger vagtchefen om den store redningsindsats.

Politiet fandt senere på Nyborg Havn den våde sejler, en 45-årig mand fra lokalområdet, som havde det udmærket trods en tur i Storebælts bølger.

Dramatisk søredning: Sejlbåd kæntret og mand overbord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce