Onsdag den 15. august mødte Behzad Tajik op hos Flygtningenævnet for at få den sidste afgørelse på, om han kunne få asyl. Med sig havde han sine danske forældre: Kenneth Rütz og Lise Kvistgaard. Foto: Sugi Thiru

Dommens dag for Behzad: - Vi ser ham som vores søn

Det skulle have været to overnatninger, men det blev et til familiært bånd mellem en familie i Nyborg og en ung afghaner på flugt fra Taliban. Behzad Tajik modtog afslag på sin asylansøgning, men onsdag den 15. august skulle han til et sidste afgørende møde i Flygtningenævnet, der afgjorde hans fremtid.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Man lærer dem hurtigt at kende, og så er de jo ikke fremmede mere.
- Kenneth Rütz
Kenneth Rütz og Lise Kvistgaard
Parret Kenneth Rütz og Lise Kvistgaard bor til daglig i Nyborg med deres fire børn: Anna på 14, Stig på 16, Anas på 19 år og Behzad på 21 år.

Kenneth arbejder som overlæge på kirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus, mens Lise Kvistgaard arbejder som MTV-konsulent (medicinsk teknologivurdering) på OUH, hvor hun er med til at teste og evaluere nye tiltag på sygehuset.

Parret blev en del af Venligboerne i 2015, men i dag er de ikke længere en aktiv del af organisationen, fordi de ønsker at have fuldt fokus på de børn, de har boende nu.

Hverken Kenneth eller Lise har modtaget penge fra det offentlige for at have Anas og Behzad boende.