Dømt mand fra Nordfyn vidnede: - Litauer producerede amfetamin og gemte våben i min garage

En mand fra Søndersø-området fik 100 gram amfetamin som tak for, at en litauer og to andre måtte benytte mandens garage til at producere amfetamin. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Dømt mand fra Nordfyn vidnede: - Litauer producerede amfetamin og gemte våben i min garage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand fra Søndersø-egnen vidnede mandag i sagen mod en 42-årig litauer. I retten fortalte manden, der allerede er dømt, hvordan litaueren og to andre arbejdede med amfetamin i mandens garage, der også husede lituaerens skydevåben og ammunition.

En mand fra Søndersø-egnen fortalte mandag Retten i Odense om både produktion af amfetamin og opbevaring af våben i sin garage.

Manden blev i november straffet med to år og tre måneders fængsel i en tilståelsessag, hvor han erkendte at have købt 300 gram amfetamin af en polak. Mod en betaling på 100 gram amfetamin lod han også en litauisk mand producere amfetamin og opbevare to jagtgeværer og tilhørende patroner i sin garage.

Både polakken og litaueren er tiltalt i den nye sag, som udspringer af en sag fra Harndrup, hvor en 49-årig mand allerede er blevet idømt 11 års fængsel af landsretten for produktion af 12 kilo amfetamin.

Samme mængde er den 42-årige litauer tiltalt for at have medvirket til at have gjort klar til salg i Harndrup, mens han ifølge politiet også har produceret 3,5 kilo amfetamin i garagen på Nordfyn.

Litaueren, som ikke brugte sit rigtige navn, men kaldte sig "Mike", ville gerne låne garagen. Først senere blev vidnet klar over, hvad der foregik, forklarede han.

- Jeg fik noget af det, prøvede det og mærkede virkningen, fortalte manden, der på det tidspunkt havde et misbrug.

Vidnet fortalte, at han havde kendt litaueren i otte-ti år.

Noget uldent

Den dømte var med på, at garagen skulle bruges til noget, der ikke tålte, at andre fik kendskab til det.

- Jeg var klar over, at Mike skulle bruge garagen til noget uldent. Og det var i orden, så længe jeg ikke skulle indblandes, forklarede manden.

Våbnene var gemt i en sovepose.

- Jeg mærkede, at der var to runde løb på hvert, sagde vidnet.

Den litauiske mands forsvarer ville vide, om han mærkede sigtekorn eller aftrækkere. Det gjorde han ikke, lød svaret.

Han blev dog dømt for at have opbevaret våbnene. Blandt andet, fordi han i en sms-korrespondance i april sidste år skrev til litaueren, at han ikke ville have geværerne liggende længere. Derefter kom den 42-årige og hentede dem.

Hverken den polske eller litauiske mand har hidtil villet udtale sig i sagen, der fortsætter torsdag. Begge nægter sig skyldige.

Dømt mand fra Nordfyn vidnede: - Litauer producerede amfetamin og gemte våben i min garage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce