Dømt for diskrimination: - Det er chikane over for vores branche

Leonardo Rebaz, her fotograferet ved en tidligere lejlighed på The Gym, er chokeret, frustreret og ked af landsrettens dom mandag. Han mener ikke, to unge mænd blev afvist på grund af deres hudfarve, men fordi de var for berusede til at komme ind. Arkivfoto: Laust Jordal

Dømt for diskrimination: - Det er chikane over for vores branche

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indehaveren af Natklubben Nunchi, som tidligere hed The Gym, i Odense er chokeret og frustreret over dommen fra landsretten om, at afvisningen af to mænd var diskrimination.

Der er både chok, frustration og mangel på forståelse hos ejerne af natklubben Nunchi, det tidligere The Gym, i Odense over landsrettens stadfæstelse mandag af, at afvisningen af to unge mænd med somalisk og srilankansk baggrund var diskrimination.

- Vi er i chok og dybt kede af, at der ikke er retfærdighed til, siger Leonardo Rebaz, indehaver af Nunchi, som kommentar til dommen.

De to mænd med udenlandsk baggrund og midt i 30'erne har i retten sagt, at dørmændene ikke gav en grund til afvisningen, og de mener derfor, at deres hudfarve forhindrede dem i at komme indenfor. Det skete ikke kun på The Gym den pågældende aften, men også på Café Kræz, som også er blevet dømt i samme sag af landsretten.

- Der er ikke meget retfærdighed eller fornuft i dommen, mener han.

Dom rammer alle steder

Siden dommen faldt mandag formiddag i Østre Landsret er han og de andre i natklubben blevet kimet ned af kolleger i restaurationsbranchen, fordi dommen ifølge Nunchi vil gøre det vanskeligt fremover at afvise gæster, fordi de er for berusede til at komme ind. Derfor er det en meget principiel dom, som kommer til at ramme alle steder, hvor folk går i byen ud på de små timer og hvor der er dørmænd på.

- Det er meget nederen for hele branchen, for vi skal pludselig til at dokumentere, hvorfor vi afviser gæster. Det er lidt omvendt bevisbyrde. Mange kolleger har ringet til os og er også frustrerede. Det er chikane over for vores branche, mener han.

Det, som Leonardo Rebaz hæfter sig ved, er, at de to unge mænd mange gange tidligere er kommet ind i The Gym, som stedet hed dengang i 2015, uden problemer og uden at blive afvist.

- Det ærgerlige i præcis denne sag er, at drengene sidder i retten og forklarer, at de har været hos os 15 gange tidligere og er blevet lukket ind, og der har aldrig været problemer. Præcis den aften, de bliver afvist, har den ene drukket fire-fem øl. Så kan jeg ikke forstå, at vi ikke har været racistiske og diskriminerende de første 15 gange, siger Leonardo Rebaz.

Afvist to steder

Mandagen igennem talte han og de andre i natklubben om mere videoovervågning og lydoptagelser netop for ikke at havne i samme situation igen.

- Der kan jo komme laviner af sager til alle steder, og ikke kun os, siger Leonardo Rebaz.

Han mener også, det er påfaldende, at de to mænd ikke kun blev afvist på The Gym, men præcis samme aften også afvist på Café Kræz i Odense med samme begrundelse.

- Når gæster bliver afvist får de en forklaring på det. Måske kan dem, der har været for fulde, ikke huske det, siger indehaveren.

Han og kredsen bag Nunchi har endnu ikke overvejet, om den principielle dom om diskrimination eventuelt skal forsøges for Højesteret via Procesbevillingsnævnet.

- Det har vi slet ikke overvejet endnu, erkender Leonardo Rebaz.

Ud over sagsomkostningerne skal Nunchi og Café Kræz betale erstatning på 6200 kroner til hver af mændene.

Dømt for diskrimination: - Det er chikane over for vores branche

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce