Dobbelt op på straf: Fyns Politi indfører skærpet strafzone i Vollsmose efter flere skudepisoder

Politiet var talrigt tilstede i Vollsmose efter en skudepisode torsdag den 24. januar. Senere kom der endnu en skudepisode tirsdag den 29. januar. Foto: Nils Svalebøg

Dobbelt op på straf: Fyns Politi indfører skærpet strafzone i Vollsmose efter flere skudepisoder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dele af Vollsmose indføres der nu en skærpet strafzone, som skal genoprette trygheden og forhindre yderligere skyderier i området. Det er første gang, en politikreds benytter den mulighed, som kom med en ny lov, der trådte i kraft 1. januar.

Fyns Politi indfører fredag med virkning fra klokken 18 en såkaldt skærpet strafzone i dele af Odense-bydelen Vollsmose. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Zonen gælder til 6. februar klokken 12 og har til formål at forhindre flere voldelige konfrontationer i en verserende konflikt og dermed genskabe trygheden i bydelen efter flere skudepisoder den seneste tid.

Det er første gang nogensinde, en politikreds tager en skærpet strafzone i brug, og zonen betyder, at en lang række overtrædelser af straffeloven vil kunne blive straffet dobbelt så hårdt, hvis de begås inden for det afgrænsede område. Politiet fik mulighed for at bruge midlet med en ny lov, der trådte i kraft i januar.

Det er politidirektør Arne Gram, der har besluttet at indføre zonen for at dæmme op for urolighederne. Han oplyser, at der formentlig er tale om en konflikt mellem to grupperinger, som blandt andet holder til i Vollsmose.

- Der er efter politiets vurdering et ekstraordinært kriminalitetsbillede i området, som i væsentlig grad er egnet til at skabe utryghed og kompromittere sikkerheden for beboere og andre, som færdes i området i og omkring Vollsmose. Indførelsen af en skærpet strafzone vurderes som et egnet redskab til at genskabe trygheden i området. Det vurderes således, at indførelsen af en skærpet strafzone vil medvirke til at forebygge, at der begås strafbare handlinger, som er omfattet af ordningen, og til at normalisere tilstanden, lyder det i begrundelsen for at indføre zonen.

Strafzonen kommer i forlængelse af visitationszonen, som politidirektøren nu erkender ikke er tilstrækkelig til at dæmme op for konfrontationerne mellem grupperingerne:

- Da der er afgivet skud efter indførelsen af visitationszonen, har Fyns Politi ikke fundet, at andre og mindre indgribende foranstaltninger har tilstrækkelig virkning til at genskabe trygheden i området og til at forebygge strafbare handlinger, der er omfattet af ordningen.

Her gælder zonen
Mod sydøst: Fra krydset Åsumvej - Vollsmose Allé langs Vollsmose Allés østlige side inklusiv kørebaner og cykel- og gangsti op til.


Mod nordøst: Den nordlige side af indkørslen til Hybenhaven, hvor den følger den nordlige side af stien, der deler Birkeparken og Hybenhaven hen til.


Mod nordvest: Den vestlige side af Vollsmosestien, som løber langs Birkeparken, Bøgeparken og Egeparken mod syd, til den når stien, der løber langs Lærkeparken, hvor den følger Lærkeparken mod øst, til den når den vestlige side af stien, der løber mod syd mellem Lærkeparken og Fyrreparken, til den når ned til den nordlige side af Åsumvej.


Mod sydvest: Den nordlige side af Åsumvej indtil den vestlige side af indkørslen til Fyrreparken, hvor den går mod syd, til den når den sydlige side af Åsumvej inkl. kørebaner og cykel- og gangsti, til den når den sydøstlige del af krydset Åsumvej - Vollsmose Allé.
Her gælder den skærpede strafzone.
Her gælder den skærpede strafzone.

Vil gøre alt for at genskabe tryghed

Zonen, der kan give dobbelt så høje straffe for blandt andet vold, trusler, våbenbesiddelse og narkohandel, kommer efter nøje overvejelser fra Fyns Politi, forklarer politiinspektør Johnny Schou.

- Det er første gang, en politikreds indfører en skærpet strafzone, og derfor har vi selvfølgelig foretaget en meget nøje vurdering af, om betingelserne for en skærpet strafzone er opfyldt. Vi tror på, at risikoen for at få forhøjet straffen indtil det dobbelte vil få det kriminelle miljø til at forstå, at politiet er parat til at tage alle de midler, vi har til rådighed, i anvendelse for at få bragt de kriminelle handlinger til ophør. Der skal ikke herske tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at genskabe trygheden for borgerne, siger Johnny Schou.

Den skærpede strafzone gælder til 6. februar klokken 12, men der er mulighed for, at perioden kan blive forlænget. Visitationszonen, der gælder et større område, er stadig aktiv og kan også forlænges, oplyser politiet.

Dobbelt op på straf: Fyns Politi indfører skærpet strafzone i Vollsmose efter flere skudepisoder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce