Det store OUH-byggeri: Italienere skal fortsætte byggeriet

Der er ikke mange bygninger at spotte på byggepladsen ved Nyt OUH, men det skal den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera lave om på. De skal bygge store dele af sygehuset. Arkivfoto: Michael Bager

Det store OUH-byggeri: Italienere skal fortsætte byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag er det blevet besluttet, at den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera skal bygge de fire klynger på Nyt OUH. Derved kommer den italienske entreprenør til at stå for at bygge næsten hele det nye sygehus.

Det syddanske regionsråd tog mandag stilling til, hvem der skal stå for at bygge den næste store del af Nyt OUH. Valget faldt igen på den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera, som sidste år vandt opgaven med at bygge den første store del af det nye sygehus. Derved kommer firmaet til at stå for at bygge næsten hele Nyt OUH.

Det var regionens administration, der havde indstillet den italienske entreprenør til opgaven. En indstilling, som et stort flertal af det syddanske regionsråd valgte at følge. Ifølge en pressemeddelelse fra Region Syddanmark faldt valget på JV CMB/Itinera, fordi de har givet det tilbud, som samlet giver det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

- I alle de valg, vi har taget i projektet, har vi haft ét mål for øje: At få mest muligt sygehus for pengene uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vi har skabt en konkurrencesituation, der har givet en skarp pris og flest mulige penge til mursten, fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i pressemeddelelsen.

Også hos de nyvalgte bygherrer er der tilfredshed at spore:

- Vi er meget stolte over at være blevet valgt til byggeriet af de fire klynger. Vi har arbejdet målrettet med optimeringen af vidensaksen, som sikrer et projekt, der overholder kvaliteten inden for det lovede budget. Det er derfor også meget tilfredsstillende at få lov at bygge de fire klynger, siger Barbara Maccioni, international direktør for forretningsudvikling i CMB med henvisning til første del af byggeriet, som de også skal bygge.

Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet, at JV CMB/Itinera skal bygge de fire klynger på Nyt OUH. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet, at JV CMB/Itinera skal bygge de fire klynger på Nyt OUH. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Større rådighedsbeløb

Der har i alt været tre totalentreprenører, der har budt på opgaven om at bygge de fire klynger på Nyt OUH, som omfatter cirka 40 procent af det nye universitetshospital. Udover JV CMB/Itinera bød også We Care med MT Højgaard i spidsen og 5E Byg på opgaven med at bygge klyngerne.

I beslutningen om, hvilket firma der skulle stå for at bygge klyngerne, vurderede Region Syddanmark tilbuddene ud fra tre forhold. Det handlede om "proces og metode", "organisation og bemanding" og "rådighedsbeløb".

De to bedste tilbud blev vurderet at komme fra JV CMB/Itinera og We Care. Her var der stor lighed på flere punkter, men regionen fik dog 308 millioner kroner mere i rådighedsbeløb at bygge de fire klynger for, når totalentreprenørens omkostninger og avance er betalt, ved at vælge JV CMB/Itinera frem for We Care.

Kontrakt om første del

Generelt har mandag været en god dag for den italienske totalentreprenør. Udover at vinde opgaven med at bygge de fire klynger valgte et flertal i regionsrådet at indgå en endelig kontrakt med JV CMB/Itinera om den første store del af Nyt OUH.

Sidste år pegede regionsrådet på, at de netop skulle stå for den del af byggeriet. Den del af sygehuset vil komme til at huse en vidensakse og behandlings- og sengeafsnit.

De første byggearbejder på Nyt OUH forventes at gå i gang i sommeren 2019.

Det store OUH-byggeri: Italienere skal fortsætte byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce