De fem indbrudsråd

Det er en god idé at sikre ens døre og vinduer mod indbrud. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

De fem indbrudsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen star Trygfonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Rad. Her er fem råd mod indbrud.

1. Bliv nabohjælper

Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregar i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve - og dermed tryggere for dig. Hils pa dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner urad. Og ved at bruge nabohjælp aktivt kan samarbejdet mod indbrud blive mere effektivt. Hent Nabohjælp-app'en, eller læs mere pa nabohjælp.dk.

2. Tænd lys udenfor og klip hækken

Skab god belysning uden for huset. Lys med sensor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne og forstyrres i sit arbejde. Undga høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem. Dermed bliver det sværere for tyven at komme uset ind i huset.

3. Gør døre og vinduer svære at bryde op

Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem. Brug gode, solide lase, døre og sikrede vinduer. To lase pa hoveddøren gør det mere end dobbelt sa besværligt for tyven at bryde ind. Og sørg for at lase værktøj og haveredskaber inde i skur eller garage, sa det ikke kan bruges til at bryde ind i huset med.

4. Undga at købe tyvekoster - brug sikre betalingsformer

Hvis ingen købte tyvekoster, var der ingen indbrud. Du er med andre ord med til at nedbringe antallet af indbrud, hvis du undgar at købe stjalne varer. Brug altid MobilePay, eller kig efter NemID hos sælger, nar du køber brugt. Begge betalingsformer er knyttet til cpr-nummer, som kan spores tilbage til sælger, og det ønsker kriminelle ikke.

5. Ring 1-1-4, hvis du har mistanke om indbrud

Politiet kan opklare flere indbrud med din medvirken. Hvis du ser personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du har haft indbrud, sa ring 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for politiets opklaring, og selv mindre detaljer kan være vigtige.

De fem indbrudsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce