Bulgarsk tyv varetægtsfængslet: Sigtet for 27 forhold

Den 26-årige bulgarer blev onsdag ved Retten i Odense varetægtsfængslet i fire uger for 27 forhold. Arkivfoto: Michael Bager

Bulgarsk tyv varetægtsfængslet: Sigtet for 27 forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 26-årig mand fra Bulgarien, der i en årrække har boet i Danmark, erkendte flere tyverier fra blandt andet Elgiganten, men nægtede fiktive varereturneringer i Netto og tyverier af brændstof.

En 26-årig mand fra Bulgarien begik flere tyverier i blandt andet Elgiganten på Fyn, tankede brændstof uden at betale, og gennem fiktive varereturneringer fik tusindvis af kroner udbetalt fra sin kones arbejdsplads i Netto.

Det fremgik onsdag af de i alt 27 sigtelser, der blev læst op i et grundlovsforhør ved Retten i Odense, hvor den 26-årige mand blev fremstillet. Han var tirsdag middag blevet anholdt i Elgiganten på Gørtlervej i Odense, efter at en butiksvagt havde observeret ham og kunne genkende ham fra tidligere butikstyverier.

Vagten så, at manden tog varer ind under sin jakke og passerede kasselinjen uden at betale, og uden for butikken blev han tilbageholdt og anholdt. Det viste sig, at der under jakken var Apple-produkter for 8267 kroner.

I andre tilfælde havde han tanket brændstof ved forskellige benzintanke på Fyn, og kørt fra stedet uden at betale. I grundlovsforhøret forklarede han, at han troede, hans bulgarske kone senere ville betale. Det var dog en forklaring, anklager Stephanie Pedersen senere kaldte for utroværdig.

Fiktive varereturneringer

Den 26-åriges kone spillede tilsyneladende også en rolle i andre af de mange sager, manden er sigtet for. Ifølge sigtelserne lykkedes det nemlig manden at få penge tilbage ved fiktive varereturneringer i en fynsk Netto, hvor konen sad ved kassen.

Ifølge hans forklaring mente han, det var lommepenge fra konen, han modtog, men også dén forklaring blev af anklageren kaldt for utroværdig.

Efter flere søforklaringer fik den 26-årige bulgarer forklaret, hvad han skulle bruge tyvekosterne til fra blandt andet Elgiganten.

Han har i et år været uden arbejde, og det er derfor hans kone og konens familie, som forsørger ham. Derfor skulle tyvekosterne sælges videre for at betale huslejen i den fælles bolig, han og konen har i Nyborg. Begge har de seneste seks-syv år boet i Danmark.

Manden er tidligere dømt for blandt andet tyverier, og derfor krævede anklageren manden varetægtsfængslet blandt andet med henvisning til, at han på fri fod vil kunne fortsætte den kriminelle løbebane, han allerede har været i siden sensommeren 2018. Flere af forholdene går nemlig tilbage til sidste sommer, fremgår det af sigtelserne.

Flugtrisiko

Anklageren mente også, der vil være frygt for, at manden flygter ud af Danmark og hjem til Bulgarien, hvis han blev sluppet fri efter grundlovsforhøret.

- Når man ikke er dansk statsborger, ikke har noget arbejde og ingen indtægt, er der en flugtrisiko, sagde Stephanie Pedersen.

Forsvareren ville tværtimod have sin klient løsladt. Ifølge ham er der reelt kun tale om fire rene, erkendte butikstyverier til en forholdsvis begrænset værdi, og flugtrisikoen vil være lig nul, fordi han bor sammen med sin hustru i Nyborg.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle manden i fire uger på baggrund af gentagelsesrisikoen, dvs. at risikoen for, at han vil begå ny kriminalitet på fri fod, og fordi han muligvis er skyldig i 26 ud af 27 sigtede forhold.

- Det her skal simpelthen stoppe. Tyverierne er sket kontinuerligt i månedsvis, sagde dommer Dorit Kring, Retten i Odense.

Bulgarsk tyv varetægtsfængslet: Sigtet for 27 forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce