Børnebørn styrer bedstes bopæl

Lise Dalsgaard og Lars Schelde er flyttet til Fyn for at være tættere på børnebørnene. Foto: Michael Bager

Børnebørn styrer bedstes bopæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge stifter ofte familie langt fra deres forældre, og det får flere bedsteforældre til at flytte tættere på børn og børnebørn.

Lise Dalsgaard og Lars Schelde flyttede sidste år fra Holstebro til Odense og kan nu følge børnebørn i skole og børnehave og hjælpe den nyskilte datter. De er langtfra ene om på den måde at lade børnebørn styre valget af bopæl.

I en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget blandt 461 fynske bedsteforældre, svarer otte procent, at de er flyttet tættere på børnebørn, mens seks procent overvejer at gøre det.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen er ikke overrasket over tallet.

- De unge flytter længere væk, når de flytter hjemmefra. Desuden er mange børnefamilier meget pressede i dag og har mere brug for hjælp, siger Jesper Bo Jensen.

Samtidig stiger levealderen, og der er ofte tale om meget raske og rørige bedsteforældre.

- De har friheden til at gøre, hvad de vil. Det er som at være teenager igen, og de har ovenikøbet penge, siger fremtidsforskeren.

Den tidligere borgmester i Greve, René Milo, og hustruen Kirsten flyttede for godt et år siden ind i den nedlagte skole i Rynkeby ved Kerteminde for at åbne et galleri. Dermed blev der længere til børn og børnebørn på Sjælland.

- Det er vigtigt at opsøge egne drømme og ikke udelukkende leve for børn og børnebørn, mener parret.

Børnebørn styrer bedstes bopæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce