Børn tæt på at blive ramt af tog: DSB skal redegøre for skræmmende hændelse ved Tommerup

Ifølge et øjenvidne var et tog fredag tæt på at ramme en gruppe børn, der havde forladt deres eget tog på grund af røgudvikling. Havarikommissionen vil nu bede DSB om en redegørelse. Det var ikke toget på billedet, som var impliceret. Arkivfoto: Free/Colourbox

Børn tæt på at blive ramt af tog: DSB skal redegøre for skræmmende hændelse ved Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havarikommissionen kigger nærmere på episode fra fredag, hvor en gruppe børn ifølge et øjenvidne var tæt på at blive ramt af tog ved Tommerup, efter de på grund af røg ombord steg ud af det tog, de selv var med.

Havarikommissionen undersøger nu fredagens hændelse på det øst-vestgående togspor over Fyn, hvor et tog holdt stille ved Tommerup på grund af røgudvikling.

DSB oplyser, at Havarikommissionen rutinemæssigt er blevet orienteret.

Som fyens.dk skrev fredag, kunne episoden ifølge et øjenvidne, avisen har talt med, være endt i en katastrofe.

Selve røgudviklingen var kortvarig og nogenlunde udramatisk, men hændelsen, der fandt sted fredag kort før klokken 16, blev ifølge øjenvidnet farlig, da et større antal børn fra det røgramte tog pludselig myldrede ud på togskinnerne og nær var blevet ramt af et modkørende tog, der kom susende i høj fart mod vest.

Ifølge øjenvidnet var der tale om 40-50 børn i skolealderen, og toget var cirka 100 meter fra at ramme børnene. De opdagede heldigvis i sidste øjeblik, hvad der var ved at ske og nåede væk. Typisk når de gennemgående tog på strækningen op på hastigheder omkring 170-180 kilometer i timen, hvilket betyder, at 100 meter tilbagelægges på få sekunder.

DSB skal redegøre skriftligt

Bo Haaning, der er souchef i Havarikommisionen, bekræfter, at der fredag var en situation med personer på skinnerne, mens et modkørende tog kom kørende. Og det er korrekt, at Havarikommissionen er inde over, oplyser han.

- Jeg kan bekræfte, at vi er blevet orienteret. Vi kommer til at bede DSB om en skriftlig redegørelse, som vi så vil vurdere sagen på baggrund af, oplyser Bo Haaning.

Havarikommssionen kan vælge at kigge nærmere på sager, hvor der har været potentielt farlige hændelser, selv om der hverken er omkomne eller kvæstede.

Det kan kommissionen gøre, hvis den vurderer, at situationen kan give ny viden i forhold til at undgå fremtidige farlige situationer, oplyser Bo Haaning.

DSB har ikke yderligere kommentarer, fordi Havarikommissionen nu er inde over sagen.

Børn tæt på at blive ramt af tog: DSB skal redegøre for skræmmende hændelse ved Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce