Bølge af alvorlige sygdomme: OUH må afvise svært syge patienter

På grund af travlhed har Odense Universitetshospital måttet afvise mange alvorligt syge patienter, som i stedet er sendt til Aarhus og København. Arkivfoto: Michael Bager

Bølge af alvorlige sygdomme: OUH må afvise svært syge patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af hjertestop og alvorlige blodpropper er pludselig steget kraftigt I Syddanmark og Vestsjælland. Det har skabt pladsmangel på OUH, som må afvise alvorligt syge patienter og flytte nogle af de indlagte til andre sygehuse.

En bølge af alvorlige kredsløbsproblemer har fyldt Odense Universitetshospitals kapacitet på området. Sygehusets tre intensivafdelinger er fyldt op, og ekstra mandskab er kaldt ind for at klare opgaverne.

- Antallet har været højt hele ugen, og der har været flere toppe. Fredag steg det så meget kraftigt. Vi ved ikke hvorfor, men engang imellem kommer der en bølge, som presser kapaciteten, siger Jens Schierbeck, der er ledende overlæge på Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling V på OUH.

Han fortæller, at det har været nødvendigt at sende tre intensiv-patienter til andre sygehuse - Svendborg, Kolding og Slagelse - for at få plads til nye. Det har været patienter, der var tæt på at være færdigbehandlet eller som havde adresse i nærheden af de andre sygehuse. Det er ikke nogen let løsning, for det koster mange arbejdstimer for specialister at flytte en intensiv-patient - og dem har man haft hårdt brug for hjemme på afdelingen.

Odense Universitetshospital modtager hjerte- og kredsløbspatienter fra hele Region Syddanmark og fra Vestsjælland. Men fredag har sygehuset været nødt til at afvise de fjernere, så en patient fra Kolding for eksempel er kommet til Skejby i stedet, mens en vestsjællænder bliver sendt til København.

Det er ikke selve sengepladserne på intensiv-afdelingerne, der sætter grænsen for antallet af patienter. Problemet er i en spidsbelastningssituation at have et tilstrækkeligt antal medarbejdere til at behandle og overvåge de syge.

- Heldigvis stiller vores personale op og arbejder ekstra, så den akutte udfordring er der løst, og der er ro på. Der er en stemning af fællesskabsfølelse, hvor folk arbejder hårdt - men der er hverken kaos eller panik, forsikrer Jens Schierbeck.

OUH har tre intensiv-afsnit og de to andre er også trådt til for at hjælpe den overbelastede afdeling.

Jens Schierbeck kan først lørdag se, om udviklingen har toppet, eller om den fortsætter ind i næste uge.

Bølge af alvorlige sygdomme: OUH må afvise svært syge patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce