Begraves onsdag: OUH flager på halv - læger mindes kollega med et minuts stilhed

Kristian Rørbæk Madsen, her fotograferet på et pressemøde på Odense Universitetshospital efter en 20 timer lang vagt 22. januar i år, som Styrelsen for Patientsikkerhed var inviteret med til. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix 2018)

Begraves onsdag: OUH flager på halv - læger mindes kollega med et minuts stilhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OUH flager onsdag middag på halv til minde om lægen Kristian Rørbæk Madsen, som blev kendt for sin protest mod dokumentationskravet til læger i hælene på Svendborg-sagen. Han begraves i dag i Svendborg.

Svendborg: Kristian Rørbæk Madsen begraves onsdag klokken 13 fra Sct. Nicolai Kirke i Svendborg. Den 43-årige overlæge, som arbejdede på anæstesiologisk-intensiv afdeling på OUH i Odense, døde i sidste uge.

Han blev landskendt, da han i begyndelsen af året stod bag et mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed, som flere end 8000 læger landet over skrev under på.

Det skete som følge af den såkaldte Svendborg-sag, hvor en læge i 2017 blev idømt en bødestraf, fordi hun ifølge dommen havde udvist grov forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en sukkersygepatient, som døde på Svendborg Sygehus i august 2013.

Sagen blev indbragt for Højesteret, som i marts i år frifandt lægen.

Kristian Rørbæk Madsen reagerede på dokumentationskravet, som lægen ifølge landsretten ikke havde overholdt, da hun mundtligt bad en sygeplejerske om at måle patientens blodsukker, men ikke sørgede for at notere instruksen skriftligt.

En fantastisk kollega og foregangsmand

Kristian Rørbæk Madsen kritiserede kravet om dokumentation for alle ordinationer, og han forsøgte at give direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed et indblik i lægernes virkelighed ved at invitere direktøren med på en 20-timers aften- og nattevagt.

Yngre Læger, Overlægeforeningen, Lægeforeningen og PLO (Praktiserende Lægers Organisation) i Region Syddanmark, FAPS (Foreningen af Praktiserende Speciallæger) og DASAIM (Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin) har opfordret medlemmerne til at holde et minuts stilhed under kirkens bedeslag klokken 13.

Blandt initiativtagerne er Anne-Karina Torkov, formand for Lægeforeningen Syddanmark.

- Det er en måde at give en sidste respekt til ham, men selvfølgelig ikke mindst til familien, siger Anne-Karina Torkov.

Hun arbejdede selv sammen med Kristian Rørbæk Madsen og betegner ham som en fantastisk kollega.

- Han havde et enormt gåpåmod og var altid klar til at tage udfordringerne før alle andre. Han har været en helt central fortaler på så mange punkter, siger Anne-Karina Torkov, som understreger vigtigheden af, at andre fortsætter arbejdet for sundhedspersonalets arbejdsvilkår.

- Kristian har fået startet noget rigtigt positivt og sat fokus på nogle ting i sundhedsvæsenet, som både har været til gavn for patienterne, for lægestanden og for alle andre, der er ansat i sundhedsvæsenet. Det er vigtigt, at vi er klar til at føre det videre og griber bolden, hvor Kristian har sluppet, siger hun.

Odense Universitetshospital flager på halv i forbindelse med begravelsen, oplyser OUH.

Begraves onsdag: OUH flager på halv - læger mindes kollega med et minuts stilhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce