Bedsteforældre vil tættere på


Bedsteforældre vil tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampagnen "Det gode liv" har ugen igennem præget nyhedsbilledet, samtidig med at svindelsagen fra Socialstyrelsen fortsat udvikler sig. Det lykkedes endelig at få et stort interview med MØ, Odins Bro gik i udu sidst på ugen, og først på ugen satte en tragisk hændelse Langeskov på den anden ende. I Denmark Open i badminton var alt ved det gamle: Viktor Axelsen røg tidligt ud.

1. Bedsteforældre rykker nærmere
Det Gode Liv. Elsebet Suurballe er flyttet fra Fyn til Vanløse for at være tættere på to af sine børn og børnebørn, bl.a. Vilma på otte. Foto: Michael Bager

Bedsteforældre vil tættere på deres børn og børnebørn. Og omvendt. For bedsteforældrene er i mange familier det kit, der får en travl hverdag for børnefamilien til at hænge sammen. Og bedsteforældrene elsker det, som det fremgik af en række af de historier, avisen bragte i ugens løb som led i kampagnen "Det gode liv". På alle måder en win-win-situation.

Hvis man ikke er så heldig, at tre generationer kan bo under samme tag, ja, hvis man ligefrem slet ikke har en bedste ved hånden, kan man jo søge efter en reservebedste, som en familie fra Kværndrup har gjort. Den historie fortalte vi torsdag.

2. Svindelsagen vokser og vokser
Sagen om svindlen i Socialstyrelsen i Odense griber om mere flere og flere personer involveret.

Svindelsagen i Socialstyrelsen bare vokser og vokser, idet flere personer i ugens løb blev draget ind i den, samtidig med at der næsten dagligt kom nye detaljer frem om den hovedmistænkte Britta Nielsens gøren og laden. Sidst på ugen kom det frem, at der nu indledes to undersøgelser for at fastslå, om der kan drages andre personer i styrelse eller ministerium til ansvar for, at svindlen tilsyneladende har stået på i så mange år.

Det er stadig beløbet på 111 millioner kroner, der menes svindlet for, det er ikke ændret, ligesom Britta Nielsen fortsat er på fri fod, selv om myndighederne antyder, at de har en god fornemmelse af, hvor hun opholder sig.

3. MØ-interview med lang lunte
MØ er aktuel med nyt album, og måske derfor lykkedes det endelig - efter mere end to års forsøg - at få det store interview med verdensstjernen fra Ubberud. Foto: Michael Bager

I mere end to år har avisens musikredaktør Simon Staun forsøgt at få det store interview med MØ, verdensstjernen fra Ubberud, som netop har sendt sit andet album på gaden. Nu lykkedes det endelig, sikkert fordi det nu passede ind i pladeselskabet Sonys plan for promotion af den fynske verdensstjerne, som ikke bare får lov at tale med den lokale presse, uden at pladeselskabet har sagt god for det.

Sådan er vilkårene i den branche, men det var absolut værd at vente på, for over fire sider kom læserne i fredagsavisen rigtig tæt på Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, som er den 30-årige musikers fulde navn. Dertil fremragende fotos af Michael Bager, som havde taget billeder af MØ på Odense Havn.

Det nye album fik fire stjerner i avisens anmeldelse.

4. Sjældent kiks satte Odins Bro ud af spil
Odins Bro genåbnede fredag morgen efter et par timers lukning. Foto: Michael Bager

Det er længe siden, Odins Bro over Odense Kanal har været i udu, men det var den fredag morgen, hvilket generede morgentrafikken i Odense en hel del. Og havde det ikke været efterårsferie, havde de trafikmæssige følger for en del af byen været langt større.

Men det var slemt nok for dem, der måtte holde i kø i op til tre kvarter, og i kommentarsporet på fyens.dk var det så som så med forståelse for, at teknikken altså ind imellem kan svigte.

Der var forslag om, at der skulle være bygget en tunnel under kanalen i stedet for en bro - lidt sent med det forslag, lød en kommentar. Andre tilskrev svigtet, at broen blev lavet i Kina - men det gjaldt nu kun brofagene og ikke teknikken. Og så var nogle sure over, at de ikke havde fået en sms om, at broen ikke kunne passeres.

Selve fejlen blev betegnet som en sjælden en af slagsen, og den blev fikset i løbet af et par timer.

5. Axelsen hurtigt ude af Denmark Open
Tidligt farvel til Viktor Axelsen i Denmark Open. Igen. Den turnering er ikke hans favorit. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Denmark Open i Odense Idrætshal og lokale Viktor Axelsen er bare ikke opskriften på succes. Også i år røg Axelsen tidligt ud af turneringen, og det var en stor skuffelse for både ham selv og det talstærke publikum, der råbte mere på den lokale helt end på hans danske modstander, Anders Antonsen.

Det mest mærkelige ved nederlaget var, at det var Viktor Axelsens manglende evne til at serve godt, som gjorde udslaget. Meget symptomatisk var det en elendig serv, som Anders Antonsen dræbte med et enkelt slag og dermed vandt 21-19 i tredje sæt.

Når man ikke kan serve ordentligt, kan man ikke vinde kampe på det her niveau, lød det lakonisk fra den tidligere verdensmester, som med sin tredjeplads på verdensranglisten ellers ligger 14 pladser bedre end Antonsen.

6. Langeskov på den anden ende
Det så dramatisk ud i Langeskov tirsdag, da et større område var afspærret. Eksperter fra kemisk beredskab i København kom også til. Foto: Mille Thomsen

Det var en tragisk hændelse, der lå bag et stort opbud af politi og mandskab fra beredskabet tirsdag på Stationsvej i Langeskov. En stor del af byen stod nærmest på den anden ende det meste af eftermiddagen, og først efterfølgende kom det frem, hvad årsagen var.

En person havde skadet sig selv med et farligt stof, og en overgang var der frygt for, at et eventuelt udslip kunne være til fare for omgivelserne.

Efter nogle timer kunne politiet konstatere, at der ingen fare var for beboere i området, og onsdag blev det oplyst fra politiets side, at personen var afgået ved døden. Ingen andre kom til skade.

Bedsteforældre vil tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce