Bedste i årevis: Fynske husejere får hurtigt solgt boligen

Arkivfoto

Bedste i årevis: Fynske husejere får hurtigt solgt boligen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2018 blev et rækkehus eller en villa på Fyn i gennemsnit solgt på 191 dage. Det er ikke set hurtigere siden 2011.

191 dage.

Det var den gennemsnitlige salgstid for et rækkehus eller en villa på Fyn i 2018, og det er første gang siden 2010/2011, at den type fynske ejendomme i gennemsnit bliver handlet på under 200 dage.

Det viser en salgsstatistik, som Boligsiden.dk har udarbejdet for Fyens Stiftstidende. Boligsiden er ejet af landets ejendomsmæglere og dækker 95 procent af det danske boligmarked.

Salgstid markant ned i Nyborg

For syv år siden var fynske villaer og rækkehuse i snit 197 dage om at blive solgt, men i de følgende fem år var det op ad bakke for boligsælgerne. I 2013 måtte de i snit væbne sig med 238 dages tålmodighed, inden der blev skrevet en slutseddel.

Odense er og har hele tiden været en motor i boligsalget på Fyn, men de stigende huspriser i storbyerne får flere til at søge mod billigere kvadratmeterpriser. Det kan f.eks. mærkes i Nyborg Kommune, hvor salgstiden siden 2015 har taget et dyk på hele 71 dage.

Kristina Poulsen, indehaver af Danbolig i Nyborg, har flere bud på fremgangen.

- Priserne i Nyborg har fundet et realistisk leje, og mange vil gerne have mere frihed og være mindre økonomisk afhængige. Har man solgt en lejlighed eller andelsbolig i København og har realiseret en stor gevinst, kan man måske lægge halvdelen af købesummen for et hus i Nyborg, siger mægleren.

Birgit Daetz, boligøkonomi og kommunikationsdirektør for Boligsiden, peger på pris og tilgængelighed.

- Fyn er blevet mere tilgængelig, og prisniveauet er et helt andet end i f.eks. København. Der er motorvej til Svendborg, og det at pendle over Storebæltsbroen er ikke noget, man betragter som en barriere.

Bedste i årevis: Fynske husejere får hurtigt solgt boligen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce