Ballade i Venstre: To fynske top-politikere i åben strid


Ballade i Venstre: To fynske top-politikere i åben strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Jane Heitmann er ikke værdig til at være sundhedsordfører, mener Venstres gruppeformand i regionsrådet i Syddanmark, Bo Libergren.
  • Han anklager hende for at fremme politikerleden, fordi hun i Folketinget anonymt har stillet 19 spørgsmål om blandt andet regionrådsmedlemmers udgifter til iPad, avishold, taxaer og udlandsrejser.

- Hvad er din reaktion på de 19 spørgsmål?

- Jeg er rystet og rasende. Det er på et utroligt lavt niveau. Hun forsøger at appellere til misundelse og politikerlede i stedet for at diskutere indhold af sundhedspolitikken. Jeg undrer mig over, at hun kan være sundhedsordfører.

Har du været så rasende på en partifælle før?

- Nej. Normalt er det politiske modstandere, man bliver rasende over og ikke partifæller, der laver snusket muldvarpearbejde og fremmer politikerlede.

- Hvordan mener du, at hun fremmer misundelse og politikerlede?

- Hun spørger ind til vores udgifter til telefon, iPad og indretning af regionformænds kontorer. Det er jo arbejdsredskaber, som folketingspolitikerne selv har. Jeg kan ikke se, hvorfor hun spørger om de oplysninger. Hun kan finde dem på regionernes hjemmesider, hvis hun eller gad ulejlige sig.

- Hvorfor tror du, at hun så spørger?

- Hun har åbenbart et ønske om at miskreditere regionsrådene, som hun ønsker nedlagt.

- Men er det ikke relevant at spørge til, hvad vores skattepenge bliver brugt til i den aktuelle debat om regionsrådenes fremtid?

- Hun kunne jo lige så vel spørge til det skattefrie omkostningstillæg til folketingsmedlemmer, og hvorfor forhenværende mangeårige folketingsmedlemmer skal have frikort til at køre på første klasse med DSB, hvis man opfatter den slags spørgsmål som folkeoplysning.

- Hvad siger det dig, at spørgsmålene stilles anonymt?

- Det er udtryk for, at man ikke vil stå ved hensigten om at appellere til politikerlede. Det, synes min partifælle åbenbart, er i orden at gøre anonymt. Det er det værste ved det hele.

- Er det ikke bare en partifælle, der passer sit arbejde og i den aktuelle debat om regionernes fremtid forsøger at fremskaffe en række oplysninger?

- Hvis hun passer sit arbejde, kan det undre mig, hvorfor det skal gøres anonymt.

- Hun spørger blandt andet til betalte aviser, iPad og telefon. Hvor mange aviser får du for eksempel betalt?

- Fyens Stiftstidende, og de andre ting jeg får betalt er også arbejdsredskaber. Vi skal for eksempel kunne se de politiske dagsordner på computer.

- Hvorfor er det at fremme politikerlede at spørge til de udgifter?

- Fordi det appellerer til de lavere instinkter for at få regionsrådene nedlagt. Jeg opfatter det ikke som et forsøg på at få en saglig debat om sundhedsvæsnets indretning.

- Både du og Jane Heitmann stiller op på Venstres fynske liste til det kommende folketingsvalg og skal sammen forsøge at få fynboerne til at stemme på Venstre. Hvad betyder denne sag for valgkampen?

- Jeg vil gerne udfordre Jane Heitmann til en duel på indhold. Det vil være fremragende på et debatmøde at kunne diskutere indhold i sundhedsreformen i stedet for disse udenomsting, hvor man forsøger at få få dem, man er uenige med, til at fremstå i et dårligt lys.

- Forsøger du ikke også at få hende til at fremstå i et dårligt lys ved at sige, at hun ikke er værdig til at være sundhedsordfører?

- Det skyldes, at hendes fremgangsmåde er på et så lavt niveau. Det er et forsøg på snusket politisk muldvarpearbejde uden at ville stå ved det.

Fyens.dk arbejder på at få en kommentar fra Jane Heitmann til Bo Libergrens udtalelser.

Bo Libergren forsøger at komme i Folketinget, hvor Jane Heitmann i forvejen sidder. Begge er Venstre-politikere, men langtfra enige.
Bo Libergren forsøger at komme i Folketinget, hvor Jane Heitmann i forvejen sidder. Begge er Venstre-politikere, men langtfra enige.

Ballade i Venstre: To fynske top-politikere i åben strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce