Anklager kræver 54-årig i psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid efter drab på campingplads

Der kan ventes dom i sagen tirsdag eller ondag. Arivfoto: John Randeris

Anklager kræver 54-årig i psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid efter drab på campingplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tiltalte, som står anklaget for drabet på en 64-årig odenseaner på Stjerne Camping i Vejers, kan ikke huske ret meget fra det drabelige optrin. Det kom frem i retten.

En 54-årig mand kan ikke huske ret meget af den morgen, da to mænd blev knivstukket på Stjerne Camping i Vejers dagen før Kristi himmelfartsdag onsdag den 24. maj sidste år.

- Jeg kan huske, jeg fik en DNA-dragt på, forklarede den 54-årige i Retten i Esbjerg mandag, men hvad der gik forud, har han glemt.

I retten er han tiltalt for et drab samt forsøg på drab. Den ene mand, en 64-årig mand fra Odense, døde i en blodpøl på et baderum på campingpladsen. En 69-årig mand fra Rødekro overlevede i første omgang, men døde i august som følge af blodforgiftning, som han havde pådraget sig i forbindelse med knivstikkeriet

Han kom allerede samme dag på sygehuset.

Manden forklarede i retten, at han var holdt op med at tage medicin i foråret 2017, og han erkendte, at det jo nok ikke var så godt.

- Der skete jo et eller andet den dag, sagde manden, som nægter sig skyldig fordi han ikke kan huske noget.

Der kan ventes en domsafsigelse tirsdag eller onsdag, og senioranklager Rikke Brændgaard-Nielsen mener, at dommen skal være en psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid.

Diagnose
Den 54-årige lider af skizofren paranoia og blev skønnet uegnet til at selv at deltage i et grundlovsforhør mod ham samme dag.Lejchef var bekymret for manden tilstand i dagene op til knivstikkeriet og kontatkede politiet, der dog ikke fandt anledning til at skricde ind.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har afvist en klage over politiets håndtering i forbindelse med lejrchefens bekymring.

Rystede campister vidnede

Blandt vidnerne i retten ver der fem campister, der på hver sin måde var vidner til hændelsen, som fandt sted klokken 08.40 om morgenen.

En tysk mand forklarede, at han så den tiltalte med kniv i hånden og blod på tøjet.

Den tyske mands søn var også i retten, og han forklarede, at han opdagede, at den var gal, da han så begge mænd ligge efter knivstikkeriet. Han gik til sin kone og børn og fortalte, at de skulle gå ind i campingvognen og låse.

Han bevæbnede sig med en aluminiumsdel fra en fiskestang og fik den syge mand til at trække sig tilbage. Den syge mand gik i sin campingvogn, indtil politiet 20 minutter til en halv time senere ankom.

Vidnet blev ved campingvognen og forklarede politiet, hvor den psykisk syge mand var.

- Det føltes som meget lang tid, fortalte manden om tiden, han stod ude foran campingvognen og ventede på politiet

Et dansk kvinde forklarede, at hun hørte skrig, og at en læge først kom til stedet, som traf sine forholdsregler. Lægen ville ikke gå ud på campingpladsen, så længe den psykisk syge var på fri fod.

En tysk kvinde forklarer, at hun hørte et skrig, som hun aldrig vil glemme.

Vidne gav førstehjælp

Det sidste vidne, der blev ført mandag, var en tysk campist, som forklarede, at han havde fået en udvidet uddannelse med førstehjælp i forbindelse med militærtjeneste i Tyskland. Han hørte tre skrig, stod op og tog tøj på og mødte den tiltalte. Han havde blod på sine buksker.

- Han forklarede noget med en hund, fortalte vidnet, som ikke troede på, at han var overfaldet af en hund.

Derpå fandt han det ene knivoffer liggende uden for baderummet og konstaterede, at han trak vejret og havde puls, men at han var bevidstløs.

Da han konstaterede, at der var ringet efter hjælp, og at der i øvrigt var to ofre, valgte han at yde førstehjælp til manden, der levede, blandt andet med forbindinger. Manden i baderummet var livløs

- Der var ikke så meget blod, der var tale om indre blødninger, forklarede det tyske vidne om manden, som lå uden for

Men nogle måneder senere døde knivofret, som blev overført til Odense i helikopter.

Anklager kræver 54-årig i psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid efter drab på campingplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce