Aktiv dødshjælp: Odenseanerne har blandede meninger om Svend Lings


Aktiv dødshjælp: Odenseanerne har blandede meninger om Svend Lings

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lægen Svend Lings er tiltalt for at have skaffet receptpligtig medicin til en mand, der ønskede at begå selvmord. Desuden har Svend Lings lagt selvmordsmanual på nettet. Vi har spurgt en række mennesker på gaden i Odense, hvad de mener om det.

Bodil Nørgaard, Odense, 69 år
Bodil Nørgaard. Foto: Vibeke Volder

- Jeg synes, det er forkert. Det er et problem, at en læge, som har aflagt lægeløfte, slår folk ihjel. Alle tillidspersoner har andres liv i deres hænder, og de skal ikke være dem, der tager det. Han kender ikke altid dem, han er i kontakt med, og det kan være, der er andre muligheder for dem, eller at de er psykisk syge eller selvmordstruet, men han tager deres ord for gode varer.

Man skal slet ikke lægge en selvmordsmanual ud. Man går heller ikke ind med en stak piller til sin deprimerede nabo. Jeg synes, det er langt over grænse. Det er i stedet et godt netværk, der skal være med til at holde dem oppe.

Anne Sophie Jakobsen, Odense, 35 år
Anne Sophie Jakobsen. Foto: Vibeke Volder

- Jeg synes, det er forkert af ham. Han kan ikke tage den magt i sin egen hånd. Der skal tages en beslutning om det politisk først, og han skal ikke bare gøre det, bare fordi han kan. Det, synes jeg, er at svigte sit ansvar som læge. Men det er en svær problemstilling.

Jeg synes, det er problematisk, at han har lagt en selvmordsmanual tilgængelig. Det gør det for nemt at ty til.

Jeg er glad for, at aktiv dødshjælp ikke er lovligt endnu.

Ove Rye Christensen, Odense
Ove Rye Christensen. Foto: Vibeke Volder

- Jeg synes, det er meget fint, at han hjælper folk. Hvis man er ved sit fulde fem mentalt, synes jeg, det er fint, man bliver hjulpet det sidste stykke. Man skal ikke gøre noget ulovligt, men var jeg bekendt med det, ville jeg ikke løfte en finger.

Jeg er for aktiv dødshjælp. Hvis man er derude, hvor der ikke er noget at gøre, og man er ved sit fulde fem, så synes jeg, det er i orden, hvis det er den vej, man vil gå.

Charlotte Grandt, Odense, 49 år
Charlotte Grandt. Foto: Vibeke Volder

- Jeg synes ikke, det er i orden, at han gør det, når det er ulovligt. Man skal ikke spille gud og lege med liv og død. Jeg kan godt forstå, hvis folks med ALS eller andre dødelige sygdomme vil herfra, mens hjernen fungerer, men hans opgave er at hjælpe.

Jeg kan godt se det fra hans side, men det er uetisk at opfordre til selvmord som for eksempel med selvmordmanualen.

Jeg er generelt imod aktiv dødshjælp, for vi skal ikke spille gud.

Thomas Skov, København, 28 år
Thomas Skov. Foto: Vibeke Volder

- Jeg synes, det, han har gjort, er okay, men det er en svær grænse. Hans ret til at gøre det, selvom han er læge, vil jeg ikke anfægte, for hvad vil det sige at hjælpe folk? Og hvad er den bedste hjælp for dem? Men det er en gråzone, og jeg vil ikke nødvendigvis sige, at han skal straffes.

Jeg synes, det er okay med selvmordmanualen, så længe der ikke er beskrevet noget ulovligt, eller det går ud over andre.

Jeg er for aktiv dødshjælp. Jeg synes, man skal have ret til selv at bestemme over sig selv, og hvad man vil. Hvorfor skal andre bestemme, hvis man er en grøntsag og vil herfra?

Aktiv dødshjælp: Odenseanerne har blandede meninger om Svend Lings

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce