Afsløret i fusk på sygehuset: Nu får tidligere OUH-direktør flere millioner i gyldent håndtryk

Henrik Villadsen stoppede pludseligt som OUH-direktør i 2013 og rykkede siden til Region Sjælland, der nu har valgt at fritstille ham. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Afsløret i fusk på sygehuset: Nu får tidligere OUH-direktør flere millioner i gyldent håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidende har tidligere afsløret, hvordan den tidligere OUH-direktør Henrik Villadsen sikrede sig 1,5 millioner kroner for meget i forbindelse med et bijob som hjertelæge. Siden skiftede han direktørstol og flyttede til Region Sjælland, der nu har valgt at afbryde ansættelsen og betale ham 2,9 millioner kroner.

Tidligere OUH-direktør Henrik Villadsen fratræder nu sin stilling som sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital og får i den forbindelse 2,9 millioner kroner i henhold fra fratrædelsesaftalen.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse, hvor adm. direktør i Region Sjælland, Per Bennetsen, begrunder afskeden med et behov for nye kræfter.

- Henrik Villadsen har været den drivende kraft i etableringen og opbygningen af universitetshospitalet og forberedelsen til nybyggeriet i Køge. Sygehuset bevæger sig nu ind i en ny fase, som kalder på nye kræfter. Det er nu den daglige drift samt samspillet med øvrige sygehuse og parterne i det nære sundhedsvæsen, der skal mere i fokus i overensstemmelse med Regionsrådets strategi, lyder det fra Per Bennetsen.

Henrik Villadsen indikerer selv, at der har været uenigheder omkring strategien og driften.

- Jeg er stolt over, at vi har fået Sjællands Universitetshospital på vingerne, og det har været fem fantastiske år, som jeg er taknemmelig for. Der er forskellige synspunkter om den strategiske- og driftsmæssige udvikling af universitetshospitalet, og derfor er det naturligt, at vejene må skilles. Jeg ser frem til nye ambitiøse udfordringer og glæder mig fortsat til at løse opgaver i det danske sundhedsvæsen til gavn for patienterne, siger Henrik Villadsen ifølge pressemeddelelsen.

Fritstillingen af Henrik Villadsen kommer en måned efter, at Region Sjælland oplyste, at man på Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde skulle afskedige medarbejdere svarende til 215 årsværk og desuden nedlægge 145 ubesatte stillinger.

Tog sig for godt betalt

Henrik Villadsen var i en årrække ansat som højt profileret sygehusdirektør i Region Syddanmark.

I november 2013 meldte Region Syddanmark dog pludseligt ud, at Henrik Villadsen stoppede som sygehusdirektør, fordi han havde fået arbejde som sygehusdirektør i Region Sjælland.

Bag kulissen var historien dog en anden. Her havde revisionsselskabet Deloitte konkluderet, at Henrik Villadsen i en årrække havde taget sig alt for godt betalt i forbindelse med et bijob som hjertelæge på Sygehus Sønderjylland.

Henrik Villadsen havde skruet op for priserne, så han - ifølge Deloitte - havde fået omkring 1,5 millioner kroner for meget i forbindelse med bijobbet.

Det blev allerede i 2011 opdaget af den daværende ledende overlæge Michael Hansen, som forgæves forsøgte at gå til den øverste ledelse. I stedet valgte han at gå direkte til Deloitte, der derefter bekræftede mistanken.

Den tidligere retspræsident Niels Waage vurderede dog, at der ikke var grundlag nok til en politianmeldelse, så sagen endte uden konsekvenser for Henrik Villadsen eller den øverste ledelse, der havde ignoreret Michael Hansens advarsler.

I forbindelse med Fyens Stiftstidende omtale af Villadsen-sagen og andre sager blev den daværende sundhedsdirektør Jens Elkjær dog afskediget.

Afsløret i fusk på sygehuset: Nu får tidligere OUH-direktør flere millioner i gyldent håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce