Årets læser-magneter: Her er de 10 mest læste artikler på Fyens.dk i 2018

Collage. Fotos: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix, Thomas Gregersen, Peter Leth-Larsen og Michael Bager.

Årets læser-magneter: Her er de 10 mest læste artikler på Fyens.dk i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye år nærmer sig, og det er tid at gøre status over året, der er gået. Det gør vi også her på Fyens.dk, hvor du derfor kan læse eller genlæse de fynske nyheder og historier, som fik allerstørst opmærksomhed fra vores læsere gennem året.

1. Landskendt overlæge død

Den absolut mest læste artikel på Fyens.dk i 2018 var den triste nyhed i november om Kristian Rørbæk Madsens død.

Svendborg-overlægen, der arbejdede på anæstesiologisk-intensiv afdeling på OUH i Odense, blev om nogen frontfiguren i lægernes oprør mod Styrelsen for Patientsikkerhed, som endte med et mistillidsvotum fra omkring en tredjedel af alle læger i Danmark.

Et oprør, der udsprang af en landsretsdom over en læge fra Svendborg Sygehus. Dommen i den såkaldte Svendborg-sag stillede ifølge lægerne urimelige krav om dokumentation. Den dømte læge blev senere frifundet i Højesteret.

Kritikken førte blandt andet til, at direktøren for den stærkt udskældte styrelse besøgte OUH og overværede en døgnvagt på intensivafdelingen sammen med Kristian Rørbæk Madsen.

Overlægen led af en alvorlig depression, som endte med at koste ham livet. Han blev 43 år.

2. Fynsk slot til salg

Den næstmest læste artikel handler om en boligannonce.

Det er dog ikke en lille villa eller en ejerlejlighed, der er til salg, men Gyldensteen Slot. Slottet nær Bogense røg på markedet i september efter at have været i slægten Bernstorff-Gyldensteens eje gennem 13 generationer.

Selve slottet blev opført i 1640, men sidefløjene er fra omkring 1700 og 1810.

Prisen hos liebhaver-ejendomsmægleren Lilienhoff lød på 40 millioner kroner. Og det gør den stadig, hvis du står og mangler 1600 kvadratmeter bolig med tilhørende stald, park og selvfølgelig voldgrav.

3. Barn fjernet på banegårdspladsen i Odense

En mandag eftermiddag i midten af oktober blev de mange forbipasserende vidner til et optrin med en gruppe tydeligt berusede voksne personer - og et lille barn.

Flere var blevet urolige for barnet og havde kontaktet politiet, der sendte en patruljevogn til stedet. I en times tid talte betjentene med flere af personerne omkring barnet, som blev undersøgt og fotograferet.

Senere kom en civil personbil med to kvinder, som tog barnet og kørte væk med den lille dreng, der af vidner blev vurderet til at være omkring to år gammel.

4. Stor politiaktion på hele Fyn

Nummer fire på listen over mest læste artikler er ikke ret gammel.

Det er nemlig nyheden om en storstilet indsats fra Fyns Politi, der har særligt fokus på motorvejenes til- og frakørsler.

Aktionen var så massiv og tydelig, at mange borgere undrede sig, og den 13. december løftede Fyns Politi sløret: Aktionen er en indsats mod de mange indbrud, som har plaget hele Fyn i julemåneden.

Også hjemmeværnet har assisteret i aktionen, som du kan læse mere om herunder. Du kan også få en tidligere indbrudstyvs gode råd til, hvordan du får dit hjem til at være utiltalende for tyve.

5. Otterup Hallen i flammer

Blandt de mest læste artikler finder vi også den chokerende nyhed om en voldsom brand i Otteruphallerne.

Branden, der fandt sted i slutningen af september, forårsagede store ødelæggelser.

Det var indehaveren af bowlinghallen, Ulrik Bieler, der opdagede branden, efter en tyverialarm blev udløst ved firetiden om natten.

- Jeg gik lidt i chok. Jeg følte mig så magtesløs i de minutter, vi ventede på brandmændene. Centeret brændte ned for øjnene af mig, udtalte han senere.

6. 13 hundehvalpe stjålet

Ifølge ejeren af de 13 hundehvalpe, Maria Hansen, var hun blot væk en times tid fra lejligheden nær Rosengårdcentret i Odense.

Det var nok for en eller flere tyve, der i begyndelsen af august stjal hundehvalpene, mens Maria Hansen sammen med sønnen luftede hvalpenes forældre. Et tyveri, der også blev læst af mange på Fyens.dk.

- Mine penge og andre ting lå uberørt tilbage, så de er gået målrettet efter hvalpene. Jeg har grædt hele natten, sagde en tydeligt berørt Maria Hansen, der udlovede en dusør på 1000 kroner for oplysninger, der kunne føre til sagens opklaring.

Senere dukkede nogle af hvalpene op i Vollsmose, hvor en bekendt så dem blive luftet. I september fortalte Maria Hansen, at fem af hundehvalpene var kommet hjem.

7. 19-årig druknet i Davinde Sø

Længere nede på listen over mest læste artikler finder vi den tragiske ulykke lige i starten af sommeren.

1. juni druknede en 19-årig mand i Davinde Sø, efter han var blevet skubbet i vandet af en kammerat fra en badebro.

Vidner på stedet beskrev stemningen mellem de tre unge gymnasievenner som god. Og ifølge politiet, der i september droppede sigtelsen for uagtsomt manddrab, lå der heller ikke noget ondt bag.

- Vi har ved Fyns Politi undersøgt og vurderet sagen grundigt, og vores konklusion er, at den unge mand, der skubbede sin kammerat i vandet, ikke var klar over, at kammeraten ikke kunne svømme, sagde senioranklager Jacob Thaarup.

Politiet oplyste, at alle tre stod i badetøj på broen, og at der var tale om leg uden ond vilje - men med en uforudsigelig følge.

8. Dræbt 37-årig var familiefar

Ottendepladsen over de mest læste artikler er fra december. Nærmere bestemt fra den 10., hvor identiteten på de to dræbte personer fra dobbeltdrabet på en gård på Helnæs kom frem.

Det skete ved et grundlovsforhør, hvor en 43-årig mand blev fængslet i fire uger, sigtet for drabene.

Den ene dræbte var den 37-årige familiefar Benjamin Bonde Nielsen fra Glamsbjerg. Manden, der havde sit eget tømrerfirma, var ude på gården på Helnæs for at levere brænde, hvor han blev offer for en ifølge politiet sindsforvirret mands gerninger.

9. Mand sprang ind til løverne

Iført cowboyshorts og med bar overkrop sprang en mand en søndag i juni pludselig ind til løverne for øjnene af chokerede gæster.

Manden kravlede over et hegn og var dermed kun adskilt fra løverne af ét andet hegn, som han kravlede op i for at kaste pølser ind til de store kattedyr, der sprang op ad hegnet.

Senere fandt politiet via tip frem til manden, der er 33 år og fra København. Han indrømmede endda at have været inde ved løverne også i slutningen af juni og blev derfor tiltalt for to tilfælde af ulovlig indtrængen.

- Én ting er, at manden selv kunne komme til skade. Det er man ligesom selv ude om, hvis man kravler op i løvernes indhegning. Men jeg tænker især på alle de vidner og gæster, der kunne have set noget skrækkeligt, lød det fra Nina Collatz Christensen fra Odense Zoo.

Den 33-årige mand slap med en advarsel under sagen ved Retten i Odense den 29. november, hvor der ellers var lagt op til en bødestraf for ulovlig indtrængen.

Artiklen om turen ind til løverne er nummer ni på listen over de mest læste i 2018.

10. Børnelokker måske på spil

På den sidste plads på listen over de 10 mest læste artikler er politiets advarsel om en mulig børnelokker.

Den kom i midten af december, efter børn i Allested-Vejle, Holluf Pile og Bogense i dagene forinden var blevet antastet af en mand og forsøgt lokket med.

- Vi har tre episoder, som vi har mistanke om hænger sammen. At vi tror, der er en rød tråd, skyldes dels, at vi har episoder så tæt på hinanden, og at der i de to tilfælde er blevet tilbudt slik, og så er det ud fra et signalement af en gerningsmand, forklarede Carsten Dichmann, som ikke ønskede at oplyse yderligere om den mulige gerningsmand.

Har man oplysninger i de tre sager, vil politiet meget gerne høre om det. Man kan ringe på telefon 114.

Årets læser-magneter: Her er de 10 mest læste artikler på Fyens.dk i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce