26-årig mand anholdt: Største fund af tyvekoster nogensinde på Fyn

Fyns Politi har aldrig før set så stort et lager af tyvekoster som det, de fandt i forrige uge i en maskinhal til en landejendom på Østfyn. Arkivfoto: Michael Bager

26-årig mand anholdt: Største fund af tyvekoster nogensinde på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyvekoster som biler, entreprenørmaskiner, trailere, både og byggematerialer fra mindst 130 forskellige indbrud i hele landet og for flere millioner kroner fundet i maskinhal til landejendom på Østfyn. En 26-årig dansk mand sidder varetægtsfængslet i sagen.

En 26-årig dansk mand fra Østfyn sidder nu varetægtsfængslet i en sag om tyvekoster i et omfang, Fyns Politi næppe nogensinde har set større.

- Vi har aldrig tidligere set så mange tyvekoster på én gang og af den kaliber, indrømmer Finn Allan Wegner, politikommissær og leder af en særlig indbrudsgruppe i Fyns Politi.

I første omgang blev den 26-årige mand anholdt forrige lørdag, fremstillet forrige søndag i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, og dagen efter skulle politiets særlige indbrudgruppe undersøge en maskinhal til en nedlagt landbrugsejendom på Østfyn.

Beboelsen af stuehuset er lejet ud til en anden, mens maskinhallen er lejet ud til den 26-årige mand. Og det var netop hér, at betjentene gjorde store øjne ved synet af de mange tyvekoster.

Entreprenørmaskiner, minigravere, trailere, motorcykler, ATV'ere, et par både, påhængsmotorer, byggematerialer og stjålne biler, som primært er stjålet fra virksomheder og byggepladser i Jylland, og på Fyn og Sjælland.

- Det er den største omgang tyvekoster, vi nogensinde har stået over for på én gang. Der har været fem politifolk på sagen hele ugen, plus at vi har fået hjælp udefra af hjemmeværnsfolk og vognmænd. Alligevel har det taget fem arbejdsdage at få maskinhallen ryddet, siger Finn Allan Wegner.

Stadig tyvekoster tilbage

Alene én af dem, der har fået stjålet varer, måtte have en sættevogn til at transportere de fundne tyvekoster hjem. Ifølge politiet menes tyvekosterne at stamme fra mere end 130 forskellige indbrud.

Foreløbigt er der udleveret tyvekoster til en samlet værdi af omkring to millioner kroner til omkring 30 borgere eller firmaer, som har været meget glade for at få deres ting tilbage.

Tilbage er der tyvekoster for omkring én million kroner, som man endnu ikke har fundet ejerne til, men som nu indgår i den videre efterforskning. Først senere vil politiet afsløre, hvad der er tale om, når det hele er sorteret og registreret.

Detektivarbejde

Ved mange af de allerede udleverede tyvekoster har det været noget af et detektivarbejde, fordi stort set alle maskiner og biler har fået fjernet deres stelnumre, men alligevel er det lykkedes at finde ejerne.

Lederen af politiet indbrudsgruppe afviser, der er tale om en organiseret udenlandsk tyvebande. Den 26-årige mand, som foreløbigt er den eneste anholdte i sagen, er dansk og bor i lokalområdet på Østfyn.

- Mange gange tidligere har det været omrejsende kriminelle grupperinger, men det er der ikke tale om her, selv om tyvekosterne også stammer fra Jylland og Sjælland, siger Finn Allan Wegner.

Foreløbigt er det de mest værdifulde effekter, som allerede er blevet udleveret, og nu venter så det af mindre værdi, men stadig i et "betydeligt omfang", som politikommissæren kalder det.

26-årig mand anholdt: Største fund af tyvekoster nogensinde på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce