15 millimeter regn kan redde Sankthansbålet

Ifølge DMI's tørkeindeks skal der normalt falde 35 millimeter regn på Fyn i juni, før der ikke er dømt tørke. Til og med tirsdag er der ifølge Beredskab Fyn kun faldet 20 millimeter. Foto: Peter Leth-Larsen

15 millimeter regn kan redde Sankthansbålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afbrændingsforbuddet er ophævet i Middelfart Kommune, men ikke på resten af Fyn. Her mangler godt 15 millimeter regn, før heksene kan sendes til Bloksbjerg.

Hvis vejrguderne ikke åbner sluserne og velsigner Fyn med vand, så kommer heksene til at gå til Bloksbjerg i år.

Den fynske jord mangler nemlig stadig 15 millimeter regn, før der kan gives grønt lys til sankthansbålene. Det melder Beredskab Fyn, der i de her dage følger meget nøje med i vejrudsigten. Flere andre steder i Danmark har man på grund af nyfalden regn ophævet afbrændingsforbuddet. Men ikke på Fyn.

- På Fyn opretholder vi stadig forbuddet, for der har ikke været regn nok endnu, siger Mikael Enevold Pedersen, myndighedschef ved Beredskab Fyn.

På grund af det varme vejr har 52 ud af 92 kommuner landet over indført afbrændingsforbud, så man hverken må tænde engangsgrill, ukrudtsafbrænder eller sankthansbål. På Fyn har der siden 6. juni været afbrændingsforbud i alle kommuner på nær Middelfart.

- Tørkeindekset for Fyn er gået lidt ned, men det vil gå op igen, fordi regnen er stoppet igen. Vi bliver nødt til at have en række dage, hvor tørkeindekset ligger lavt. Vi vil gerne være sikre på, vi ikke skal genindføre forbuddet allerede fredag igen, siger Mikael Enevold Pedersen og fortsætter:

- De tre-fire millimeter DMI lover på torsdag er ikke nok, vi skal have 15 millimeter eller mere.

Bål i Middelfart

På Fyn har kun Middelfart Kommune, der hører under Trekantbrand og ikke Beredskab Fyn, fået ophævet deres afbrændingsforbud. Det sker på trods af, at Middelfart og resten af Vestfyn, ifølge DMI's tørkeindeks, er mere tør end de østlige dele af Fyn.

Erik Skallerup, leder i myndighedssektionen hos Trekantbrand, forklarer, at beslutningen er op til det lokale beredskab.

- Vi har lavet vores vurdering ud fra de seks kommuner, vi dækker (Vejle, Kolding, Fredericia, Billund Vejen og Middelfart red.). Nogle steder kommer der meget vand, og nogle steder mindre, men vi tager en samlet vurdering af hele vores område, siger han.

Er I så klar på, at alle fynboer bevæger sig til Middelfart for at komme til bålfest?

- Det må du spørge Middelfart Kommune om, der er altid en øget risiko Sankthansaften, og vi står selvfølgelig klar med vores beredskab, siger Erik Skallerup.

15 millimeter regn kan redde Sankthansbålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce