Verden vendt om før lokalopgøret

Middelfarts offensive trumf Esben Petersen var førhen netop et stærkt kort for Marienlyst. Her suser Esben Petersen forbi Middelfarts forsvarer Mathias Damgaard i et opgør for to år siden på det gamle stadion på Adlerhusvej. Foto: Nils Svalebøg

Verden vendt om før lokalopgøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marienlyst tager til Middelfart med ni nederlag i træk i bagagen, mens Middelfart efter mange års jævnbyrdige lokalopgør nu som tophold er klar favorit.

Fodbold: Lokalopgørene mellem Middelfart og Marienlyst har de senere sæsoner været en inciterende del af kampen om magten i laget under OB.

Men hvor Marienlyst ofte har leget med i toppen af 2. division - og endda nåede et smut forbi 1. division - mens Middelfart en overgang baksede slemt med en fratrækning af point i kølvandet på en skattesag, er situationen vendt totalt om inden lørdagens lokalopgør i Middelfart.

Som Middelfart selv peger det i oplægget på klubbens hjemmeside, var verden ikke så krystalklar, da holdene mødtes i sæsonens tredje runde.

Middelfart havde kun samlet ét point op i de to første runder, mens Marienlyst efter en flot sejr i Slagelse havde hentet tre point. Siden har Middelfart hentet 22 point og Marienlyst ingen.

Som Middelfarts PR-officer Leo Jensen skriver det:

"Men succes avler mere succes. Selvtillid, bedre spil og held i afgørende situationer klæber til topholdet, og alt er fryd og store smil, mens bundholdet oplever det modsatte og ofte taber modet. Så vælger nogle trænere at straffe spillere ved at sætte dem af, nogle klubber vælger at fyre træneren for at fremkalde en reaktion og pludselig vinder de igen. Sådan er fodboldens uforklarlige logik som regel også. Ingen taber altid, ingen vinder altid."

Men samtidig advarer Middelfart-skribenten mod en undervurdering og peger på mandagens sensation i den tyske 2. liga, hvor topholdet Køln tabte hjemme til lokalrivalen MSV Duisburg, der kom domkirkebyen som nummer sidst.

Vingaard advarer

Middelfart går ind til kampen med det prædikat, at ingen klubber i Danmarksturneringen har lukket færre mål ind end de blåblusede, der har 20-7 og 23 point efter 11 runder, mens Marienlyst ligger sidst med tre point og 7-25 i målforskel.

Middelfart-træner Jan Vingaard siger til bold.dk:

- Der er ingen tvivl om, at der bliver gang i den nede i gryden på lørdag, også qua de relationer, der er spillerne imellem. Nu har vi haft en periode med succesoplevelser og en masse selvtillid. Der, hvor faren er, er hvis drengene kigger for meget på tabellen og glemmer, hvor meget der egentlig skal til for at vinde fodboldkampe.

- Hvis man falder x-antal procenter, så er rækken fuldstændig lige, og Marienlyst kommer også som et såret dyr og vil meget gerne revanchere en lidt dårlig periode. Så derfor handler det om, at vi holder os skarpe, siger Jan Vingaard til bold.dk.

Marienlyst-træner Carsten Hemmingsen har efter Sport Fyns vurdering spillere til en udmærket startformation, men det er mere i bredden - og specielt i defensiven - at Hemmingsen kan have udfordringer.

Midterslag i Dalum

Dalum tager som rivalerne fat på den midterste tredjedel af sæsonens 33 turneringskampe. og får lørdag besøg af den gamle kending Aarhus Fremad.

Dalum er før kampen placeret fornuftigt på en syvendeplads - to point efter Fremad, der på sjettepladsen lige nu står til at komme med i forårets oprykningsslutspil.

- Det er en pulje, hvor alle hold udfordrer os til det yderste i alle kampe. Vi har haft det svært imod de fire hold, som ligger helt fremme i rækken og det ligner lidt sidste sæson, men det er ikke overraskende, når man arbejder med så mange unge spillere. Vi er bedst i kampe, hvor der kan opstå nogle tilfældige situationer på grund af holdenes kvalitet. Topholdene laver meget få fejl, så de er svære at straffe, siger træner Anders Nielsen til klubbens hjemmeside.

- Jeg er fint tilfreds med vores indsats indtil nu. Det vigtigste for mig er, at vi tager noget med fra de svære kampe imod blandt andet Jammerbugt og Skive. Både som hold, men absolut også individuelt for herved at være bedre forberedt til kommende kampe imod så dygtige modstandere.

Aarhus Fremad er et hold med masser af fysik og styrke på dødbolde.

Dalum kan vælge fra det meste af truppen. Det er stadig kun Lukas Harder og Tais Holm Christensen som sidder udenfor, mens Mathias Schilling skulle være tilbage, så træneren kan vælge ud fra en bred trup før kampen klokken 14.00 på Lars R. Jacobsen Park.

Verden vendt om før lokalopgøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce