Topmøde om nationalt center på SDU

DBU's U21-landstræner Niels Frederiksen, der selvsagt har en nøglerolle i den nationale talentudvikling og har træner-erfaring fra Superliga-klubberne Esbjerg (billedet) og Lyngby, gæster Campusvej den 20. februar. Arkvifto. Claus Fisker/Scanpix

Topmøde om nationalt center på SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

U-landstræner Niels Frederiksen og forskeren Peter Krustrup gæster B1913 og fortæller om deres visioner. Men det er stadig op til DBU, om man vil gå videre med planerne om det nationalt fodboldcenter på SDU-området.

Fodbold: Der har været masser af polemik - ikke mindst i medierne - om spillet i kulissen, når det gælder planerne om det nye nationale fodboldcenter ved SDU.

Det er i sidste ende DBU, der skal beslutte, om man vil gå videre med de storstilede planer, hvor man vil knytte arbejdet med de danske ungdomslandshold og udviklingen af talentarbejdet til den forskning, som i forvejen har en base i Institut for idræt på SDU.

OB har været inde ved forhandlingsbordene. Efter nogles mening på en måde, som ikke var offentlig nok, mens OB selv har ment, at det var naturligt og kun professionelt at sidde med ved højbords - blandt andet på SDU-fakultekets opfordring.

Den lokale klub B1913 følte sig overrasket, da OB's involvering kom frem, mens OB før jul meldte, at man ikke længere var så langt fremme i interessen for at placere en del af OB's elitefodbold på Campusvej. OB meldte, at man allerede i starten af 2017 trak sig fra processen, men dog fulgte med fra sidelinjen.

B1913 har siden bekræftet, at man føler sig som den klub, der skal fungere som modelklub for den kommende forskning, der også vil gælde bredden i fodbolden. Og årstalsklubben har indgået en aftale med SDU om, at man stiller sig rådighed for forskning og uddannelse.

Derfor har klubben nu indkaldt et par nøglepersoner til et informationsmøde.

To lærde herrer

- Som markering af samarbejdet inviterer B1913 til et caféarrangement, hvor medlemmer, venner af klubben og andre interesserede kan møde to fremtrædende oplægsholdere med et signal om at bygge bro mellem fortid og fremtid i klubben, melder klubben.

De to personer er Peter Krustrup, der er en kendt forsker og kapacitet inden for fodbold og idræts- og sundhedsvidenskab, og så ungdomslandsholdets træner Niels Frederiksen, der spillede sin ungdomstid i B1913 og stadig er passivt medlem.

Det koster 50 kroner at deltage i arrangementet, og man kan på B1913.dk se flere detaljer om arrangementet - der holdes den 20. februar klokken 18.30 i B1913's lokaler på Campusvej.

Sport Fyn vurderer, at et samarbejde mellem SDU, Institut for idræt og B1913 som modelklub kan køre på vidt forskellige niveauer. OB og Odense Kommune har i foråret etableret en løsning på OB's baneudfordringer, hvor man vil løfte forholdene i Ådalen og på Falen - blandt andet med et par kunstgræsbaner. Dels for selve breddefodbolden i OB, dels for eliten i Superliga-truppen og på talentsiden. Men teoretisk udelukker det ikke, at OB på eliteplan stadig kan have en interesse i få en form for rolle på Campusvej. Og endda til tider rådighed over baner?

Om selve det nationalt Fodbold Center, der vurderes til at koste cirka 200 millioner kroner i eksempelvis anlæg, vitterligt bliver en realitet, får man et officielt signal om, når DBU holder bestyrelsesmøde i februar, og der i øvrigt hurtigt efter er årsmøde i DBU.

Det store spørgsmål er formentlig finansieringen, men her har parterne meldt, at centret delvist skal være finansieret af fonde.

Topmøde om nationalt center på SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce