SfB: Fuld fart på Sydfyn

SfB's Vitus Friis sprinter forbi et par af modstanderne fra Paarup Skole i den kamp onsdag, der banede vejen for, at sydfynboerne er med ved lørdagens finalestævne i U11-drenge. Foto: Niels Svalebøg.

SfB: Fuld fart på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har været et turbulent år for Svendborg fB, men Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne viser, at der trods uroen er arbejdet hårdt og solidt i klubbens ungdomsafdeling.

Fodbold: For et år siden vandt Svendborg fB's U11-drenge Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne. Det var SfB's første sejr ved stævnet i 38 år.

Ved det aktuelle stævne i Odense Idrætshal jagter klubbens nye U11-kuld samme succes med Morten Strange, der har en 30 år lang og markant historik som spiller og leder i SfB, i spidsen en ny titel til Sydfyn. Og det efter et turbulent år for den hæderkronede klub, hvis overlevelse har balanceret på et knivsæg.

Efter en sikker sejr i pulje 5 var Svendborg-drengene først på eftermiddagen onsdag klar til den knald eller fald-kamp, der ville afgøre, om de også skal kæmpe med ved lørdagens slutspil, som omfatter de otte bedste klubber. Modstanderne var drengene fra Paarup Skole.

Da Vitus Friis med de lange lyse lokker - forsøgt holdt på plads af et pandebånd - elegant gjorde det til 1-0 for SfB allerede efter 30 sekunder, var skriften på væggen for Paarup Skole allerede ved at være skrevet. SfB'eren spillede efterfølgende bolden sikkert rundt - den sydfynske boldbesiddelse var markant - og med yderligere to scoringer ved Yunus Dalgas og endnu engang Vitus Friis lukkede Svendborg opgøret helt.

- Arbejdet er gjort halvt færdigt. Nu må vi se på lørdag, lød det med et stort smil fra Morten Strange med tilføjelsen:

- Det er aldrig til at vide, hvordan drengene - og jeg selv, i øvrigt - reagerer, når det er knald eller fald. En sådan kamp er gode lærepenge.

Det er også en del af indefodboldstævnet - at tabe en knald eller fald-kamp. Carsten Helmer, træner for Paarup Skoles U11, brugte ord som
Det er også en del af indefodboldstævnet - at tabe en knald eller fald-kamp. Carsten Helmer, træner for Paarup Skoles U11, brugte ord som "i kan være mega-stolte". "i har slået Næsby" og "tag stævnet ind som en god oplevelse" efter drengenes nederlag til SfB. Foto: Niels Svalebøg.

Storhed skal tilbage

Morten Strange lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt år i klubben med rystelser, der har kunnet mærkes hele vejen ned gennem ungdomsafdelingen. Han siger:

- Vi gik jo alle sammen med den usikkerhed hængende over hovedet: Ville klubben overleve - eller ville den gå konkurs. I den hårde periode koncentrerede vi ledere os meget omkring vort/vore egne hold med fokus på fortsat at give børnene gode oplevelser. Det arbejde synes jeg er lykkedes, og det er U11-drengene vel et af beviserne på. Men det er en lettelse at have fået nye folk til at lede klubben. Nu skal der kigges fremad. SfB's storhed skal tilbage.

Med "storhed" mener Morten Strange ikke nødvendigvis et sydfynsk førstehold med en markant placering.

- Fodbolden på Fyn har ændret sig de seneste 20 år. Jeg tror på, at SfB specielt skal finde storheden i talentarbejdet - i arbejdet med børnene og de unge, konstaterer Morten Strange.

For godt et halvt år siden indgik SfB og OB netop en samarbejdsaftale omkring talentarbejdet. En aftale, der rækker endnu videre end samarbejdet i Øens Hold.

- De bedste spillere skal have gode muligheder for at komme videre. Men samarbejdet vil også styrke vore hold, lyder det fra Morten Strange.

I øvrigt er der mere samarbejde i støbeskeen i det sydfynske. Bestyrelsen i SfB inviterer således på klubbens hjemmeside medlemmer og forældre til spillere i klubben til høring den 4. januar omkring et potentielt fremtidigt samarbejde mellem Oure FA - pt. med et tophold i Danmarksserien - og SfB.

SfB-træner Morten Strange giver Marcus Hansen de sidste dessiner inden kampen mod Paarup Skole. Foto: Niels Svalebøg.
SfB-træner Morten Strange giver Marcus Hansen de sidste dessiner inden kampen mod Paarup Skole. Foto: Niels Svalebøg.

Mere modstand og konkurrence

Vitus Friis - SfB's dobbelte målscorer - i onsdagens afgørende kamp mod Paarup Skole bor på Tåsinge og spillede i den lokale klub fra han var fire til otte år. Derefter skiftede han til SfB. Han kender til en af hovedkonsekvenserne af uroen i SfB - nemlig førsteholdets nedrykning fra 2. division til Serie 1. Som han siger:

- Ja, det har vi da snakket om.

Men ellers har det turbulente år ikke berørt Vitus Friis, der fortæller:

- Jeg har det rigtig godt i klubben. Det var sjovt at komme til en klub, hvor modstanden og konkurrencen er hårdere. Det blev lidt for let på Tåsinge.

Og modstand bliver der med garanti meget af for Vitus & Co. på lørdag, når det bedste af de bedste U11-hold skal findes på drengenes store finaledag ved indestævnet.

Fyens Stiftstidendes tiger vækker berettiget glæde i Odense Idrætshal. Foto: Niels Svalebøg.
Fyens Stiftstidendes tiger vækker berettiget glæde i Odense Idrætshal. Foto: Niels Svalebøg.

SfB: Fuld fart på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce