Så kom da med det tilbud, Bayern

Niko Kovac har ikke haft grund til andet end jubel i sin tid i Frankfurt, og den slags bliver også bemærket i de store klubber. Foto: Kai Pfaffenbach/Scanpix

Så kom da med det tilbud, Bayern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankfurt-træner er en blandt mange, der nævnes som ny træner i Bayern München. I klubben tager de rygterne med ophøjet ro, selv om de også godt ved, at det dybest ikke er op til dem, om Niko Kovac bliver eller ej.

Bundesligaen har fundet tilbage til normaliteten med Bayern München i spidsen og alle de andre hold halsende efter i en tilsyneladende umulig kamp for at hænge på.

Det store spørgsmål er således ikke længere, om mesterskabet ender i München, det gør det - nej, det er langt mere interessant at finde ud af, hvem der skal efterfølge Jupp Heynckes i det mest ombejlede af alle trænersæder i tysk fodbold.

Buddene er mange og varierede med den tidligere Dortmund-træner Thomas Tuchel som det varmeste navn, men der er også plads til andre. Og ved siden af blandt andre Julian Nagelsmann og Domenico Tedesco er Niko Kovac på det seneste også blev nævnt.

Helt naturligt optager den vinkel på historien de tyske medier op til den kommende spillerunde, hvor Kovac og Eintracht Frankfurt tager imod netop Bayern München.

Signalerne er mange og stritter i mange retninger. Frem for alt fra Bayern Münchens egen sportslige ledelse, hvor den nyudnævnte sportsdirektør Hasan Salihamidzic mere og mere ligner en mand, der simpelt hen er havnet i et job, han ikke har format til.

Den ene dag siger han, at Bayern i slutningen af januar eller begyndelsen af februar præsenterer en ny træner, den næste, at de først til den tid begynder at sondere markedet.

Salihamidzic er elskelig og folkelig og kolossal populær fra sin aktive tid i Bayern München, men "Brazzo", som han kaldes, dummer sig gang på gang. Hvis Bayerns øverste ledelse vil sluge den kamel, det vil være at fyre ham, kan han være væk senest efter denne sæson.

15. spillerunde og tv-bold
 15. spillerunde

Fredag

20.30 Stuttgart-Leverkusen

Lørdag

15.30 Frankfurt-Bayern

15.30 HSV-Wolfsburg

15.30 Leipzig-Mainz

15.30 Dortmund-Bremen

18.30 Gladbach-Schalke

Søndag

13.30 Köln-Freiburg

15.30 Hannover-Hoffenheim

17.30 Augsburg-Hertha

 

Tv-bold

Lørdag

TV3 Max

13.00 Getafe-Eibar

TV3+

13.30 West Ham-Chelsea

6'eren

16.00 Tottenham-Stoke

Eurosport 2

16.15 Real Madrid-Sevilla

TV3 Max

18.00 PSG-Lille

Eurosport 2

18.30 La Coruna-Leganes

6'eren

18.30 Newcastle-Leicester

Canal 9

20.45 Juventus-Inter

Eurosport 2

20.45 Valencia-Celta Vigo

Søndag

TV3 Max

13.00 Southampton-Arsenal

6'eren

15.15 Liverpool-Everton

TV3 Sport 1

16.15 Betis-Atletico Madrid

TV3 Max

17.30 Manchester United-Manchester City

Eurosport 2

18.30 Levante-Bilbao

TV3 Max

19.00 Villarreal-Barcelona

Kovac har udmærket sig

 

Til den tid vil der så også være en ny træner. Jupp Heynckes har tidligere overrasket - ikke mindst, da han sagde ja til at overtage efter Carlo Ancelotti - men det synes stensikkert, at han ikke fortsætter efter sommerpausen.

Det åbner for spekulationer, og - som nævnt - er Niko Kovac også blevet en del af dem.

Det har den 46-årige kroat gjort sig fortjent til.

Siden sin tiltræden i Eintracht Frankfurt i foråret 2016 har han leveret et blændende stykke arbejde. Først reddede han klubben, så spillede han den i pokalfinalen i sidste sæson, og i denne sæson hænger de undertippede frankfurtere på i kampen om de europæiske pladser.

Det har ifølge avisen Frankfurter Rundschau skaffet ham en plads på den liste over trænere, de arbejder ud fra i Bayern München - en klub, han har fine relationer til. Personligt bliver han rådgivet af Bayern-pressechef Markus Hörwick, og det var den nuværende Bayern-præsident Uli Hoeness, der som sportslig ansvarlig i 2001 hentede Niko Kovac til klubben som spiller.

Guardiola som forbillede

 

Som type synes han også at kunne passe ind i Bayern München. Han taler tysk, han går ind for hård disciplin, han har et godt øje til unge spillere, og så er han kæmpe Pep Guardiola-fan. Det sidste er ikke uvæsentligt, når man skal træne en klub, der vel først efter spanierens afsked har fundet ud, hvor fantastisk han egentlig var. En gigant som Ancelotti formåede i hvert fald slet ikke at løfte den trænertaktiske arv.

Det kan Niko Kovac måske. Han hylder de samme idealistiske og grundige principper som Guardiola.

Men der er naturligvis også tvivl, fejl og mangler i kroatens profil. På flere niveauer. Han har indtil videre kun godt halvandet års erfaring som Bundesliga-træner og har jo helt naturligt ikke det store trænernavn, der egentlig rimer på profilen på en Bayern-træner. Lige præcis den detalje gør også, at det er legitimt at tvivle på, om Kovac vil kunne tøjle alle de store navne i Bayern München. Han har spillet sammen med de største som aktiv, men som træner er han uprøvet i så henseende.

Endelig er der spillestilen. Niko Kovac har skabt sin succes i Eintracht Frankfurt ud fra en yderst solid, defensiv base - holdet har kun lukket 14 mål ind i 14 kampe og har efter Bayern München således den bedste defensiv i Bundesligaen - men det er jo ikke den måde, de spiller fodbold på hos det sydtyske mesterhold. Kovac' tilhængere siger så godt nok, at han blot er pragmatiker og indretter sig efter materialet, men der har han stadig noget at bevise og virker ikke som et oplagt valg.

Bobic afviser alt

 

Det gør han så heller ikke for Eintracht Frankfurts sportsdirektør Fredi Bobic. Da han forleden blev konfronteret med rygtet, svarede han følgende:

- Da wird doch jede Woche eine neue Sau durchs Dorf getrieben.

Herligt udsagn, der betyder noget i retning af, at der hele tiden kommer nye navne i spil som Bayern-træner, det skal man ikke tage så højtideligt. Ydermere ser Bobic endnu ikke Kovac som erfaren nok.

- Bayern skal have en træner fra udlandet, et stort navn, og det er Niko ikke endnu, siger Fredi Bobic og tilføjer, at han er sikker på, at Kovac gerne bliver i Frankfurt og fuldfører det fine arbejde, han har gang i.

Det er også den udlægning, Niko Kovac selv kommer med. Han erklærer sig naturligvis beæret over den angivelige interesse, men han koncentrerer sig om Eintracht Frankfurt og forholder sig til den kontrakt, der først udløber i sommeren 2019.

Alt sammen fint nok, men både Bobic og Kovac ved, at det reelt ikke er op til dem. Bayern købte for nylig Peter Hermann fri som assistenttræner i Düsseldorf for 1,5 million euro - fordi Heynckes bare ville have ham.

Og som Frankfurter Rundschau rigtigt konstaterer - når Bayern ringer, er der ingen, der siger nej.

Heller ikke Niko Kovac.

Så kom da med det tilbud, Bayern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce