Flere Odense Q-spillere har valgt at søge nye græsgange hos naboklubben Næsby. Profilen Annika Hansen forklarer det med manglende tid, men den køber træner Jakob Pavar ikke.

Fodbold: De seneste år har Odense haft to fremtrædende kvindelige fodboldklubber. Den ene er traditionsklubben Næsby, og den anden er den nye kvindeklub Odense Q, der for knap et år siden overtog licensen fra OB.

Næsby Boldklub optræder til daglig i 1. division, mens Odense Q spiller i ligaen, der er landets bedste række.

Turneringsstarten nærmer sig for begge hold, men åbningskampen i Odense Q bliver uden flere af holdets profiler, der har forladt klubben til fordel for naboerne i Næsby.

En af de mest bemærkelsesværdige er den offensive spiller Annika Overby Hansen, der har været en af de bærende kræfter i Odense Q. I den seneste halvsæson scorede hun fem mål for de bordeauxrøde.

- Jeg har valgt at skifte til Næsby, fordi jeg står et sted i livet, hvor jeg er nødt til at prioritere anderledes. Jeg elsker fodbold, men jeg har ikke tid til at træne 5-6 gange om ugen uden at få noget som helst for det, som det er i Odense Q lige nu. Jeg skal jo også arbejde og tjene penge ved siden af, forklarer hun.

Ud over Annika Hansen har kollegaen Majbritt Henningsen også lagt den bordeaux-røde bluse på bænken og vil i den kommende sæson repræsentere Næsby i 1. division.

Spillernes valfart til rivalerne ærgrer Odense Q-træner Jakob Pavar.

- Det er brandærgerligt, at de er væk, og jeg køber overhovedet ikke deres forklaring om, at det ikke kan hænge sammen. Vi prøver virkelig at tilpasse fodbolden efter hver enkelt spillers hverdag. Vi lytter til spillerne, og vi lægger planer sammen med dem, så det kan fungere bedst muligt, siger Jakob Pavar.

Venindeklub

Når flere profiler fra Fyns førende fodboldflagskib - som Odense Q kalder sig selv - vælger at skifte til rivalerne i den næstbedste række, så sætter det automatisk spørgsmålstegn ved den vej, kvindefodbolden går.

På trods af et fantastisk EM og en fantastisk sommer for kvindefodbold i det hele taget, så er det et problem, at en 1. divisionsklub med færre midler og mindre træning er mere tiltrækkende end en ligaklub med fede faciliteter og flotte ambitioner.

Odense Q-spillernes egne forklaringer på klubskiftet er, at ligafodbold simpelthen tager for meget tid. Næsby har træning tre gange om ugen og kamp i weekenden, og det koncept passer bedre, når uddannelse, arbejde og familie begynder at fylde mere i hverdagen.

Jakob Pavar mener sagtens, at man kan forene fodbold og livet ved siden af, og hans holdning til naboskiftet er klar.

- Efterhånden er det jo alle de gamle OB'ere, der er taget til Næsby, og det virker mest af alt som en venindeklub. Men måske er det bare mere lokkende at flytte ud til veninderne, siger Jakob Pavar.

Ud over Majbritt Henningsen og Annika Hansen har flere spillere fra Odense Q været til prøvetræning i Næsby, ligesom der også er kommet et par spillere til tidligere på sæsonen. 

  • fyens.dk