OB trådte alvorligt i karakter

Alexander Ludwig og OB'erne fik clearet det meste, og det var også opgaven mod Horsens (Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix 2018)

OB trådte alvorligt i karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB undgik med taktisk kløgt Horsens-fælden og udspillede Bo Henriksens tropper med stor tålmodighed, inden kniven blev stukket ind til sidst

FODBOLD: Selv mågerne i Bolbro krummede tæerne i september-kulden og de to hold havde heller ikke synderligt lyst til at smide båndet og slå håret ud til en festforestilling, men det blev det til allersidst, da fynboernes organisation og tålmodighed havde druknet de gules bestræbelser.

Det var forløsende, at OB efter ikke at have præsteret noget lignende siden april at vinde en hjemmekamp mod et af de hold, der er ubehagelige at spille mod.

OB var indprentet fra start ikke at spille bolden ind gennem midten under nogen omstændigheder og skulle den havne derinde, så skulle den sparkes fremad ved den første og bedste berøring.

Hele øvelsen gik ud på ikke at ryge ind i en af Horsens-omstillingerne, for de gule stod med angriberne Kasper Junker og Sammy Skytte ti meter nede på egen halvdel og ventede på bytte og affald.

OB-træner Jakob Michelsen havde valgt at starte med Anders K. Jacobsen ved siden af Bashkim Kadrii, der så ville kunne fodre den hurtige sidemand.

Samtidig var Ryan Johnson Laursen tilbage efter muskulære problemer, så Troels Kløve blev rykket ind i banen igen. Men det varede kun få minutter, før Troels Kløve måtte give op med en skade. Det gav comeback til Jens Jakob Dyhr Thomasen, der har været ude siden et bagholdsangreb mod Sanderum-drengens ankler og fod i premieren i Vendsyssel.

OB fik omsider endelig den 1-0-føring på eget græs, som man har efterlyst i mange måneder. Jacob Barrett Laursen skaffede sig fornemt plads på siden af Horsens' sideforskydning med en retningsbestemt berøring og stak bolden ind til Julius Eskesen, der sammen med en Horsens-fod servicerede Bashkim Kadrii, der viste sin sparketeknik med venstrebenet. Den blev kroget fladt ned i hjørnet og væk fra den bosniske målmand Matej Delac.

OB-AC Horsens 4-0 (1-0)
SuperligaenMål: 1-0 Bashkim Kadrii (11) drejer bolden fra Eskesen fladt ned i hjørnet, 2-0 Jens Jakob Dyhr Thomasen løber lige ind i Barretts skråaflevering (84), 3-0 Nicklas Helenius spilles fri i venstre side og lægger bolden ned i hjørnet (88), 4-0 Jacob Barrett Laursen (90+1) banker bolden op i modsatte hjørne.

Advarsler: Ramon Leeuwin, OB (51), Janus Drachmann, OB (71)

OB (3-5-2) Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig - Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve (16. Jens Jakob Dyhr Thomasen - karakter: 7), Janus Drachmann, Julius Eskesen, Jacob Barrett Laursen - Anders K. Jacobsen (90. Mathias Jørgensen), Bashkim Kadrii (71. Nicklas Helenius).

AC Horsens (4-4-2) Matej Delac - Peter Nymann, Mathias Nielsen, Søren Reese, Thomas Kortegaard (72. Mathias Kristensen) - Rune Frantsen (66. Mikkel Qvist), Sivert Heltne Nilsen, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson - Kasper Junker, Sammy Skytte (78. Sebastian Avanzini).

Bedste spillere: OB: Jacob Barrett Laursen AC Horsens: Mathias Nielsen

Tilskuere: 4.365

Dommer: Sandi Putros - karakter: 10 - sikker nok.

Næste kamp: Søndag 16.00, AaB-OB
Janus Drachmann og OB'erne havde styr på Sammy Skytte, der var fejlplaceret som angriber. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)
Janus Drachmann og OB'erne havde styr på Sammy Skytte, der var fejlplaceret som angriber. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)

Tverskov skulle vågne

Jeppe Tverskov traf lige efter et par mystiske valg, der var ved at sætte OB's organisation ud af spil. Men OB slap med skrækken og herefter blev kampen nærmest nulstillet, selv om Bashkim Kadriis spille-intelligens et par gange skulle være opfattet hurtigere af sidemændene.

AC Horsens var en overgang ved at fremskaffe alle de afbrydelser og temponedsættelser af spillet, de skal bruge, men kreerede intet, indtil 17 sekunder ind i første halvlegs overtid. Peter Nymann fik lov at trykke løs fladt fra kanten af feltet, men Sten Grytebust var nede som en legesyg kat efter en garnnøgle. Ren klasse.

OB stillede sig omvendt ned efter pausen og ikke alt så saddelfast ud og også Ramon Leeuwin rystede lidt på fødderne undervejs, men Horsens havde svært ved afgørende at nedbryde fynboernes femmands-forsvarskæde.

Mikkel Qvist kom ind for at gøre indkastene endnu længere hos Horsens, og Jakob Michelsen reagerede ved at sende Nicklas Helenius ind for også at være med til at parere de noget rustikke tiltag hos Bo Henriksens mandskab.

Nu var det pludselig Bo Henriksen, der stod og slog ud med armene over, at OB tog sig tid til tingene. Stemningen på stadion var stadig sådan lidt mumle-agtig på grund af en fan-konflikt og samtidig var spillet vel ikke til at falde i svime over.

Først mod slutningen blev der rundt omkring klappet lidt i lufferne og så var det, at Jacob Barrett Laursen igen lavede en lille genistreg og spillede skråt bagud til Jens Jakob Thomasen, der netop kom løbende sent ind i feltet, som trænerstaben og alle andre forlanger. 2-0 og så var den ged barberet, selv om bolden dansede på Grytebusts overligger lige efter.

Nicklas Helenius kom ind og udnyttede stensikker en åben chance og lige efter kronede Jacob Barrett Laursen med sit kanondrøn op i hjørnet sin egen store offensive præstation og blev Sport Fyns bedste OB'er på dagen.

Så kunne hjemmepublikum i Odense for første gang juble over en hjemmesejr siden april. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)
Så kunne hjemmepublikum i Odense for første gang juble over en hjemmesejr siden april. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)
Jacob Barrett Laursen gjorde det fremragende og lægger her op til Jens Jakob Dyhr Thomasens mål. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)
Jacob Barrett Laursen gjorde det fremragende og lægger her op til Jens Jakob Dyhr Thomasens mål. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)
Jacob Barrett Laursen fejrer sin scoring og sin fine kamp, da OB har vundet 4-0.  (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)
Jacob Barrett Laursen fejrer sin scoring og sin fine kamp, da OB har vundet 4-0. (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix)

OB trådte alvorligt i karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce