OB og dommeren burde have straffet Mumin

OB's Anders K. Jacobsen drev ofte gæk med Abdul Mumin (nummer 30), men den fynske angriber var ikke skarp nok i selve afslutningerne. (Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix 2018)

OB og dommeren burde have straffet Mumin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius manglede slutproduktet i chancernes kamp

FODBOLD: Skriveblokken var i pausen fyldt med kontra-chancer til OB, mens vurderingen af FC Nordsjælland begrænsede sig til en beundring for de unge Farum-hvalpes overlegne omgang med bolden denne alt for tidlige søndag middagsstund.

Nordsjællands største problem var som tidligere set manglen på en angriber, der kunne sprede frygt. Kudus blev pakket helt ind af Jeppe Tverskov og hans medsammensvorne, og det samme skete med Mikkel Rygaard, der blev rykket op og til sidst også med den unge Andreas Skov Olsen med det farlige glidende løb. Derfor havde gæsterne før pausen ikke andre chancer end hovedstødet fra nært hold af Abdul Mumin og Nicklas Struncks skud helt inde i feltet. Den bold slikkede nærmest stolpen, mens Grytebust stod som forstenet.

OB kan være stolt af et 5-3-2-system, som længe gjorde ondt på Nordsjælland. De lynhurtige folk som Mads Pedersen og Jonathan Amon fik aldrig noget sted de kunne sprinte hen, fordi fynboernes første bold var direkte op mod Nicklas Helenius, hvorefter en meget stærk offensiv-wingback i Ryan Laursen garneret af Julius Esksen og Anders K. Jacobsen tog over. Og kiksede det, så var alle mand på plads til at forsvare.

Men for anden kamp i træk lykkedes det ikke for angriberduoen i det fynske at score, og både Helenius og Anders K. Jacobsen misbrugte store muligheder. Sidstnævnte kørte med sin fysik og dynamik rundt med Abdul Mumin, og den fordel burde OB have været kommet foran på.

Janus Drachmann ryddede som ny anfører vanen tro op centralt på banen, og det var som at sætte fødderne på en seng af søm at vove sig ind i det område.

Det var irriterende at se dommer Peter Munch Larsen starte skævt på kampen. Skævhederne startede, da OB's hollænder Ramon Leeuwin med begge hænder skubbede Amon væk uden, at der blev dømt og så hobede de små fejlvurderinger sig op successivt, fordi dommeren forinden ikke havde reageret på Victor Nelssons hands i FCN-feltet efter fem minutter.

På et tidspunkt kort før allersidste fløjt blev der tacklet, så det sang. Men Abdul Mumun var snublende tæt på et rødt kort, da han uden hensyntagen til modstanderen pløjede ind i Janus Drachmann med fuld kraft. Peter Munch Larsen nøjedes med gult for benbrækker-tacklingen, der var til rødt selv i et skotsk Premiership-derby.

KAMPEN KORT
SuperligaenOB-FC Nordsjælland 0-0OB (3-5-2) Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig - Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve (65. Mathias Greve), Janus Drachmann, Julius Eskesen, Jacob Barrett Laursen - Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen (65. Mathias Jørgensen).

FC Nordsjælland (4-3-3) Nicolai Larsen - Karlo Bartolec, Victor Nelsson, Abdul Mumin, Mads Pedersen - Mikkel Rygaard (77. Godsway Donyoh), Magnus Kofod Andersen, Nicklas Strunck - Mathias Rasmussen, Mohammed Kudus (46. Ulrik Yttergaard Jenssen), Jonathan Amon (56. Andreas Skov Olsen)

Bedste spillere:

OB: Jeppe Tverskov Nordsjælland: Mads Pedersen

Advarsler: Alexander Ludwig, OB (36), Karlo Bartolec, Nordsjælland (38), Abdul Mumin, Nordsjælland (76).

Dommer: Peter Munch Larsen - 02 - fandt ikke en linje.

Tilskuere: 5.364

Næste kamp: Torsdag 19.30, 2. pokalrunde DBU, AB-OB, fredag 14.9. 19.00, Superligaen, Esbjerg-OB
Mathias Greve (tv.)  kom ind midt i anden halvleg, men fik heller ikke dirket gæsternes forsvar afgørende op. (Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix 2018)
Mathias Greve (tv.) kom ind midt i anden halvleg, men fik heller ikke dirket gæsternes forsvar afgørende op. (Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix 2018)

Stod gode steder

Den hollandske nyerhvervelse Ramon Leeuwin spillede en hel kamp sådan uden at vække større opsigt end ved at stå de rigtige steder og træffe de nemme beslutninger.

Nicklas Helenius var farlig i starten og værdifuld på grund af sin tyngde, men når han selv skulle dirke en modstander op eller finde den rigtige aflevering, traf han ikke mindst efter pausen forkerte valg.

Julius Eskesen var igen et oplivende element og var svær at fange for modstanderen, men kom ikke selv helt derind, hvor det bliver farligt. OB mangler lidt giftighed fra distancen og måske kan Bashkim Kadrii afhjælpe det problem med tiden. Troels Kløve synes lidt for sig selv for tiden, men har måske også flere defensive pligter at tage vare på med en kun tre mand bred midtbane.

Til gengæld må man sige, at der er ved at være lukket af i det fynske forsvar. Men det er stadig til vurdering, om der er tilstrækkeligt med kvalitet i afslutningsfasen, hvis træneren igen og igen kan blive ved med at sige, at OB skaber de chancer, der skal til for at vinde.

Sport Fyn iler med at oplyse, at det var en svært underholdende kamp med to mandskaber med forskellige filosofier. De to hold søgte chancerne og scoringer på hver deres facon, og Nicolai Larsen i Nordsjælland-målet havde kigget sine gamle holdkammerater fra AaB-tiden, Nicklas Helenius og Anders J. Jacobsen, ud, da det brændte på.

Ryan Johnson Laursen kunne have fået karakteren 10, hvis ikke han havde været involveret i gæsternes tredje store chance kort efter pausen, da Mads Pedersen akkurat onside løb bag ham, men helt blank sparkede i sidenettet.

OB's vej væk fra bunden er lang og svær, og en pokalopgave i Gladsaxe på torsdag mod AB, bør ikke rive det langsomt voksende projekt i stumper og stykker, inden det bliver alvor i Superligaen ude mod Esbjerg.

OB og dommeren burde have straffet Mumin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce