Flere Superliga-hold er med i lodtrækningshatten til 2. DBU-runde fredag middag

FODBOLD: OB er sammen med fem andre Superliga-klubber med i hatten, når der fredag middag kl. 12.00 trækkes lod til 2. runde af DBU's pokalturnering. Det fynske Superliga-hold vil være opsat på succes, for det er efterhånden en del år siden, at OB er nået længere end et par runder og videre til kampen efter vinterferien.

I anden runde indtræder nemlig de klubber, der endte på placeringerne 7-13 i sidste Superliga-sæson, men Viborg og Esbjerg har allerede deltaget i 1. runde som nedrykkere fra Superligaen.

Randers FC, AaB, Silkeborg, AC Horsens og AGF er de fem andre Superliga-hold, som de fynske repræsentanter som Otterup, B1913, Næsby eller TPI/Dalum kan risikere at trække.

Holdene deles ved lodtrækningen nemlig ind i en øst-og vestkreds og indenfor de to kredse, der igen hensyn til geografien, så umiddelbart er risikoen for at ramle ind i Randers eller AaB forholdsvis lille for de fynske hold.

Superliga-holdene kan heller ikke møde hinanden og Fynsserieholdet Otterup kan ikke trække et andet hold fra Jyllandsserien og nedefter. Ved lodtrækningen får det lavest rangerede hold hjemmebane, så Otterup er efter sensationssejren på 3-2 over 2. divisionsholdet Marienlyst allerede sikret hjemmebane, når 2. runde spilles 29. til 31. august eller på reservedatoerne 5. til 7. september.

Reglen om lavest rangerende holds hjemmebanefordel gælder til og med kvartfinalen.

I sidste sæson gav Marienlyst hjemmebanefordelen væk til fordel for en attraktiv udflugt til Brøndby Stadion. 

  • Rasmussen_Leif_(2015)_008

    Af:

    Jeg er sportsjournalist og souschef på Sport Fyn, der dækker sport på Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Fyens.dk og Mitfyn.dk. Jeg er fynbo med opvækst i Assens og har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Fyns Amts Avis, da den sydfynske avis var et selvstændigt medie.

Mere om emnet

Se alle
Otterup spillede Marienlyst væk

Otterup spillede Marienlyst væk