Ny ledelse på vej i B1913

B1913's afgående formand Brian Munk driver Gartneriet Munk i Fangel, hvor kaktusser og sukkulenter er nogle af de større hits. Nu mener formanden, at andre skal stikke fingrene ned i de større og mere tornede opgaver i klubben. Arkivfoto: Kim Rune

Ny ledelse på vej i B1913

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Brian Munk vil efter fire år på posten koncentrere sig om erhvervsklubben. Bestyrelsen peger på Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt som afløser. DBU's og SDU's planer om et nyt nationalt fodboldcenter på Campusvej er stadig mest et spørgsmål om finansiering, erfarer Sport Fyn.

Fodbold: Efter fire års nærmest konstant og hårdt arbejde vælger formanden for den traditionsrige fodboldklub B1913 at skifte post i klubben.

Brian Munk genopstiller ikke som formand og er glad for at være med på at pege på en afløser, der i hvert fald på det berømte papir bør have forudsætninger for at løfte nogle af de opgaver, som tegner sig for klubben på Campusvej.

Nu er det generalforsamlingens deltagere, der den 5. marts foretager det endegyldige valg, men den afgående formand og den øvrige bestyrelse peger på Erik Knudsen som afløseren for Munk.

Erik Knudsen er rektor for University College Lillebælt og har stået i spidsen for institutionen siden 2007.

- Jeg og vi andre ledere har en rigtigt god fornemmelse for, at det er den rette mand at få ind på posten nu, hvor vi står over for nye udfordringer. Erik Knudsen har kontakterne i en anden verden end jeg, siger Brian Munk til Sport Fyn.

B1913 har i nogle år arbejdet med at definere sig mere skarpt som en klub, der skal knytte sig endnu stærkere til SDU.

- Vi kører mere og mere i den retning, og vi kommer nu op på 10 seniorhold, hvoraf cirka halvdelen er studerende fra SDU.

SDU, DBU og centret

B1913 har som bekendt det sidste halve år været en af parterne i den meget omtalte føljeton, hvor DBU's planer om at etablere et national fodboldcenter på SDU-området er hovedingrediensen.

Det nationale fodboldcenter skal læne sig op af den ekspertise, som ligger på SDU's Institut for Idræt, der er nabo til B1913's baner.

Samtidig ligger Odense som bekendt midt i landet, og derfor ligner det en ideel placering for et nationalt center, hvor ungdomslandsholdene og en del af den nationale talenttræning skal ligge. Samtidig er det planen, at centret i samarbejde med SDU skal arbejde med forskning i fodboldens betydning for fodbold på alle niveauer og i alle aldre.

Derfor ser B1913 sig som en modelklub, som kan lægge medlemmer til den forskning, og der er allerede drøftelser og erklæringer om den hensigt med SDU-ledelsen.

Når det gælder det mere overordnede projekt med det nationale fodboldcenter, er der stadig lang vej, før "processen" er på plads, erfarer Sport Fyn - hvis det overhovedet lykkes. De mange interessenter i DBU, Divisionsforeningen, SDU, kommunen og andre aktører skal først blive enige om detaljerne i projektet, og så handler det i høj grad om at få finansieringen på plads. Der har været talt om, at projektet samlet løber op i cirka 200 millioner kroner, og hovedparten af pengene skal formentlig søges og findes i fonde.

Munks grønne fingre

Brian Munk fortsætter i bestyrelsen.

- Men jeg vil koncentrere mig om at skabe en bedre og større erhvervsklub. Det har vi brug for. Og så har det altså været hårdt arbejde at være formand i fire år. Jeg har brugt enorm tid og kræfter på det, og nu er det vel på tide, at jeg også giver min virksomhed en kærlig hånd, siger Brian Munk, der driver et større gartneri i Fangel.

Brian Munks bror Lars Munk, der har været næstformand, fortsætter som træner for klubbens bedste kvindehold og som sportschef for begge seniorafdelinger.

B1913's førstehold på herresiden ligger i midterfeltet af Danmarksserien.

Den afgående B1913-formand peger på den klart forbedrede økonomi.

- Da vi for fire år siden overtag ledelsen, var der en gæld på cirka en million kroner. Vi er ikke helt færdig med at regne på tallene før generalforsamlingen, men jeg har da en tro på, at vi vil være gældfri i løbet af i år, og det er vel meget godt gået.

Ny ledelse på vej i B1913

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce