Næsby kaprer Kirk fra rival

Jeppe Kirk har været en stærk målmand for Marienlyst og nåede at være med til at runde 1. division for klubben på Windelsvej. Her må Kirk dog - som salig søhelt Tordenskjold - sige "den gang ej" efter et skud fra en Kolding-angriber. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Næsby kaprer Kirk fra rival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marienlysts stærke målmand Jeppe Kirk skifter hen over Odins Bro, selv om Marienlyst spiller i 2. division, og Næsby er rykket ned i Danmarksserien.

Fodbold: I nogle år har krigen om spillere raset mellem de to klubber på hver side af Odins Bro - mellem Næsby Boldklub og boldklubben Marienlyst.

Og nu leverer Næsby et af de mere opsigtsvækkende klubskifter, idet Marienlysts målmandsprofil Jeppe Kirk Hansen skifter til Næsby.

Det sker, selv om Næsby røg ud af 2. division, mens Marienlyst deltog i oprykningsslutspillet, hvor klubben dog hurtigt i foråret mistede kontakten til topholdene.

Marienlyst måtte for et par år siden opgive at fortsætte med kontraktfodbold på grund af den anstrengte økonomi, som blandt andet skyldes det nyopførte tenniscenters udfordringer. Derfor kan Marienlyst som langt de fleste klubber på det niveau kun køre med amatøraftaler, og derfor klubben og naboerne ikke holde på spillere, der partout vil væk.

Jeppe Kirk har spillet i Marienlyst i en lille håndfuld år, og han regnes generelt for at være blandt 2. divisions bedste keepere. Ikke mindst, fordi Kirk i spillet med fødderne har store kvaliteter.

En del kendere på travet vil vurdere, at Kirk kunne spille i 1. division, idet det dog kunne være en lille manko, at Kirk ikke er en fysisk jætte. Men det har sjældent været et større problem.

I Danmarksserien bør Kirk være en klar forstærkning for Næsby Boldklub, som i de sidste par sæsoner ofte har skiftet ud på posten.

Næsby præsenterede Jeppe Kirk i denne weekend, hvor spillerne holdt afslutningsfest, og han blev budt velkommen af anfører Chris Hansen foran porten til det, som nu hedder Alpi Arena Næsby - som dog ikke skal forveksles med det berømte Torino-stadion, hvor selveste Juventus havde hjemmebane. Alpi Arena Næsby er et mere intimt stadion mellem rækkehuse, hegn og hække på Stærehusvej.

- Vi er glade og stolte over, at Jeppe har sagt ja til at starte hos os i Næsby Boldklub. Det siger lidt om det miljø, vi har fået skabt herude, at en så dygtig målmand er villig til at spille i Danmarksserien for at hjælpe klubben tilbage i 2 division, udtalte sportschef Jonas Melchior Hansen.

Jeppe Kirk sagde:

- Jeg glæder mig til at starte op i Næsby Boldklub, hvor jeg kender en del af spillerne, som har talt positivt om det at spille i klubben. Samtidig ønsker jeg at hjælpe klubben tilbage, hvor man hører til, sagde Kirk officielt.

Ikke på grund af penge

Sportschef Jonas Melchior Hansen, Næsby, siger til Sport Fyn:

- Jeg er sikker på, at det er vores træningskultur, som gør, at vi stadig kan tiltrække spillere, selv om det rent kampmæssigt da er et skridt tilbage at spille i Danmarksserien frem for i 2. divisions. Det siger sig selv.

- Men vores ambition er naturligvis at rykke tilbage til 2. division med det samme, og det er også derfor, at vi har hentet vores tidligere angriber Mikkel Ørbech tilbage, siger Næsby-sportschefen om Ørbech, som i sidste sæson var med i truppen i Brabrand i bunden af 1. division.

Sport Fyn spurgte Næsby-sportschefen:

- Udenforstående ville undre sig over, at en klub i Danmarksserien kan hente en profil som Jeppe Kirk fra et lag højere oppe? Handler det om penge?

- Nej, vi hverken kan eller vil bryde de rammer, som er tilladt, og vi hverken over- eller underbyder i forhold til andre klubber, siger Jonas Melchior Hansen.

Sport Fyn prøvede søndag forgæves at få telefonisk fat i Jeppe Kirk og Marienlyst-træner Carsten Hemmingsen.

Kirk og de andre

Næsby indleder træningen 16. juli, og det er fortsat med Kristoffer Johannsen som cheftræner, mens assistenterne Michael Nielsen og Ulrik Jepsen er stoppet.

På målmandssiden ligner Jeppe Kirk nu førstevalget.

- Vi har sagt farvel til Christian Gjørtsvang, der har valgt at stoppe, men vi har stadig Jakob Henriksen til rådighed. Og han spillede jo mange kampe i foråret. jeg har i hvert fald ikke hørt andet, og så får vi en U19-målmand op, siger Jonas Melchior Hansen.

Næsby spiller i den nye sæson i kreds med flere fynske klubber, og publikum kan se frem til voldsomt mange lokalopgør mellem B1909, B1913, oprykkeren Otterup og netop Næsby, og den mørke hest ligner det nye holdfællesskab mellem Oure FA - der ligne netop missede oprykningen til 2. division - og Svendborg fB. Sidstnævnte vandt suverænt Serie 1, hvortil klubben var tvangsnedrykket efter konkursen i FC Svendborg, men tager et ekstra hop op til Danmarksserien på Oure-billetten.

Næsby kaprer Kirk fra rival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce