Mellemamerikanske sjæle i flammer

Simon Kjær sloges med tårnhøje Blas Perez, der efterhånden er 37 år. Han blev senere udvist for en brutal gangart mod Kasper Schmeichel. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Mellemamerikanske sjæle i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Panama spiller med heftigt temperament og får formentlig en del udvisninger ved VM, og Danmark straffede ikke mellem-amerikanerne tilstrækkeligt

FODBOLD: Det lignede indimellem mere end bar med slagsmål af den karakter, man kender fra diverse spaghetti-westerns, hvor det bliver alvor, når spejlet bag bartenderen skydes i stumper og stykker.

Men Danmark fik da afprøvet en modstander med andre præferencer end normalt med sjæle i mere end flammer, men danskerne var ikke kølige nok til at gøre det til mere end en smal sejr.

Panama så ganske vist tynd ud i papirerne, men første halvleg blev en ørkenvandring af det længere. Mellem-amerikanerne parkerede sig solidt på banen i en 5-4-1-opstilling og brugte meget energi i duellerne og lod af og til temperamentet flamme unødigt. Det er nok ikke noget dårligt bud, at Panama kan løbe ind i et par røde kort i VM-puljen med England, Belgien og Tunesien.

Det kneb for danskerne at spille hurtigt nok, men fandt dog ofte let mellemrummet, som det hedder i mere moderne fodboldsprog.

Panamas mandskab var kendetegnet ved fysiske store spillere og et par spirrevipper, der snurrede lidt rundt om sig selv.

Simon Kjær og Mathias Zanka Jørgensen havde ingen problemer med panamesernes store skur af en targetspiller Blas Perez. Den 37-årige kæmpe har været i flere klubber, end der er skibe i Panama-kanalen. I øjeblikket opholder han sig i Guatemala hos Municipal og han engang spillet for Hercules i den spanske Segunda Division og hos FC Dallas.

Han sprang så straks i anden halvleg ind i den fremadstormende Kasper Schmeichel lige udenfor feltet og efter en masse ophidselse og tænders gnidsel fik Perez rødt kort for udåden.

Lille Edgar Barcanes så hurtig ud og blev snydt for et frispark udenfor feltet, mens muskelmanden Adolfo Machado holdt sammen på forsvaret - og stod for Horsens-elementerne i spillet - de lange bolde og de ditto indkast.

Christian Eriksen virkede også noget kyst af panameserne. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Christian Eriksen virkede også noget kyst af panameserne. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Sistos slag med halen

Men Danmark burde være kommet foran, da Nicolai Jørgensen spillede smart indenom backen til Yussuf Poulsen, der ikke havde teknisk overskud til at passere målmand Jaime Penedo.

Det gik lidt trægt det hele og forståeligt nok begyndte Sydsiden på Brøndby Stadion at råbe på Nicklas Bendtner efter en halv time. Panama var først nogenlunde naglet det sidste kvarter af første halvleg. Pione Sisto skabte plads med sine slag med halen, men blev ikke selv farlig. Et minut før pausen var Eriksen igen søgt ud i rummet bag en back og lagde en sukkerbold ind, men Mathias Jørgensen sprang lidt for tidligt, så han ikke kunne heade direkte mod det målhjørne, hvor bolden kom fra.

I hele halvlegen havde Panama haft en mulighed, men Murillo sparkede ikke igennem på et indlæg fra højre efter fejl af Jens Stryger.

Efter pausen forsøgte danskerne sig forstærket med hurtigt småspil gennem midten mod de teknisk stærke men knapt så mobile panamesere, fordi gæsternes bolværk var så bredt.

Halvlegen gik op i hat og briller på grund af de mange spilstop og kværulanterier, men straks efter panamesernes røde kort gled Pione Sisto igennem og scorede til 1-0.

Men kønt blev det aldrig. Åge Hareide fik skånet William Kvist, Christian Eriksen og Simon Kjær midt i halvlegen, hvor danskernes forsøgte at finde åbninger mod Panama-folkene, hvis indre gryder konstant var i kog.

Folket på Sydsiden fik siden sin vilje og fik applauderet Nicklas Bendtner på banen. Det var det største en kold og kedelig aften på Vestegnen.

Det bedste dommer Neil Doyle fra Irland kunne gøre til sidst var at fløjte af.

Pione Sisto  scorede sejrsmålet til 1-0. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
Pione Sisto scorede sejrsmålet til 1-0. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Mellemamerikanske sjæle i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce