Mange fotos fra indestævnet: EM-sølv har givet pigefodbolden et løft

Fire glade, vestfynske piger efter at Middelfart Gymnasiums U18 havde gjort sig klar til semifinalrunden ved Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne. Fra venstre er det Nikoline Hoé, Josefine Åris, Melisa Salicevic og Julie Andersen. Gymnasie-pigerne endte med at tage bronze. Foto: Karsten L. Sørensen

Mange fotos fra indestævnet: EM-sølv har givet pigefodbolden et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldpigerne nyder den øgede fokus på kvindefodbolden efter de danske kvinders EM-præstation i Holland - og efter de hårde forhandlinger med DBU om bedre forhold for landsholdet.

Fodbold: De begyndte alle at spille fodbold i Middelfartklubben MG & BK som seksårige. Og Nikoline Hoé, Josefine Åris, Melisa Salisevic og Julie Andersen satte - sammen med de øvrige spillere fra Middelfart Gymnasiums U18-hold - et markant aftryk på Fyens Stiftstidendes store indestævne i Odense Idrætshal og på fredagens finalestævne for pigerne med flotte tekniske detaljer og mange mål.

Og det er måske ikke så underligt. Middelfart Gymnasium vandt nemlig i efteråret gymnasie-DM på græs med flere af de spillere, som også optrådte ved indestævnet.

- Der har altid været stor respekt for pigefodbolden i MG & BK, konstaterer Julie Andersen, mens Josefine Åris tilføjer:

- Ja, vi har altid mærket en god opbakning i klubben. Der har været mange tilskuere til vore kampe, og vi har altid haft gode trænere. Så jeg føler bestemt vi har været - og er - værdsat.

- Også af drengespillerne?

Ja, bestemt. Drengene har også altid fulgt os - og set vores kampe.

MG & BK har da også fostret en af dansk kvindefodbolds største profiler, Katrine Veje, der nu spiller i toppen af international fodbold på landsholdet og i franske Montpellier. Katrine Veje voksede op i klubben sammen med verdensstjernen på herresiden, Christian Eriksen, som i øvrigt også er kendt for at have et stort hjerte for sportens kvindeside.

Seriøst stof

Trods den gode opvækst i MG & BK med megen opmærksomhed nyder pigerne fra Middelfart Gymnasium kvindernes EM-sølv i Holland og også de til tider ellers barske forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen og forbedringer af forholdene for kvindelandsholdet som fulgte med.

- Der er kommet mere fokus på pige- og kvindefodbolden. Vi er pludselig blevet seriøst stof i tv. Folk har fået øjnene op for, at kvinderne også kan spille fodbold, som Julie Andersen, der i øvrigt nu spiller i ligaklubben KoldingQ, konstaterer med følgende tilføjelse fra Melisa Salicevic og Nikoline Hoé:

- EM-sølvet har gjort det lettere at "sælge" fodbold til andre piger på skolen og i vores omgangskreds.

Det var oprindeligt Julie Andersen, der fik trukket de andre tre ind i fodboldsporten. Julie har en nemlig en tvillingebror, som hun altid spillede fodbold med, og som kom de andre til.

Men de fire piger er enige om, at der i hvert fald er én stor forskel på drengefodbold og pigefodbold: Hos drengene betyder konkurrence alt - og at konkurrencen kan i sig selv kan skabe resultater - mens det sociale skal fungere hos pigerne, for at de kan levere topresultater på banen.

Mange fotos fra indestævnet: EM-sølv har givet pigefodbolden et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce