Fodboldpigerne nyder den øgede fokus på kvindefodbolden efter de danske kvinders EM-præstation i Holland - og efter de hårde forhandlinger med DBU om bedre forhold for landsholdet.

Fodbold: De begyndte alle at spille fodbold i Middelfartklubben MG & BK som seksårige. Og Nikoline Hoé, Josefine Åris, Melisa Salisevic og Julie Andersen satte - sammen med de øvrige spillere fra Middelfart Gymnasiums U18-hold - et markant aftryk på Fyens Stiftstidendes store indestævne i Odense Idrætshal og på fredagens finalestævne for pigerne med flotte tekniske detaljer og mange mål.

Og det er måske ikke så underligt. Middelfart Gymnasium vandt nemlig i efteråret gymnasie-DM på græs med flere af de spillere, som også optrådte ved indestævnet.

- Der har altid været stor respekt for pigefodbolden i MG & BK, konstaterer Julie Andersen, mens Josefine Åris tilføjer:

- Ja, vi har altid mærket en god opbakning i klubben. Der har været mange tilskuere til vore kampe, og vi har altid haft gode trænere. Så jeg føler bestemt vi har været - og er - værdsat.

- Også af drengespillerne?

Ja, bestemt. Drengene har også altid fulgt os - og set vores kampe.

MG & BK har da også fostret en af dansk kvindefodbolds største profiler, Katrine Veje, der nu spiller i toppen af international fodbold på landsholdet og i franske Montpellier. Katrine Veje voksede op i klubben sammen med verdensstjernen på herresiden, Christian Eriksen, som i øvrigt også er kendt for at have et stort hjerte for sportens kvindeside.

Seriøst stof

Trods den gode opvækst i MG & BK med megen opmærksomhed nyder pigerne fra Middelfart Gymnasium kvindernes EM-sølv i Holland og også de til tider ellers barske forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen og forbedringer af forholdene for kvindelandsholdet som fulgte med.

- Der er kommet mere fokus på pige- og kvindefodbolden. Vi er pludselig blevet seriøst stof i tv. Folk har fået øjnene op for, at kvinderne også kan spille fodbold, som Julie Andersen, der i øvrigt nu spiller i ligaklubben KoldingQ, konstaterer med følgende tilføjelse fra Melisa Salicevic og Nikoline Hoé:

- EM-sølvet har gjort det lettere at "sælge" fodbold til andre piger på skolen og i vores omgangskreds.

Det var oprindeligt Julie Andersen, der fik trukket de andre tre ind i fodboldsporten. Julie har en nemlig en tvillingebror, som hun altid spillede fodbold med, og som kom de andre til.

Men de fire piger er enige om, at der i hvert fald er én stor forskel på drengefodbold og pigefodbold: Hos drengene betyder konkurrence alt - og at konkurrencen kan i sig selv kan skabe resultater - mens det sociale skal fungere hos pigerne, for at de kan levere topresultater på banen.

  • Af: