Mads Markfoged er blevet henvist til reserveholdet efter en række overensstemmelser med den sportslige ledelse i Middelfart.

Fodbold: Den tidligere førstemålmand i Middelfart Boldklub Mads Markfoged er ikke længere en del af klubbens 2. divisionstrup. Det bekræfter spilleren selv over for Sport Fyn.

- Jeg har fået besked på, at jeg skal træne med andetholdet.

Årsagen skal ifølge Mads Markfoged selv findes i et længere forløb, der kulminerede omkring Middelfarts udekamp mod Jammerbugt midt i april.

- Jeg var blevet bedt om at spille for andetholdet i Bogense fredag aften, hvorefter jeg skulle sidde på bænken i Nordjylland lørdag, og det blev jeg utilfreds med, fordi jeg ikke har tid at bruge flere dage på fodbold, end jeg i forvejen gør, og fordi jeg i min kontrakt har krav på to fridage om ugen, siger han og henviser til, at der er fire træninger og en kamp om ugen - to kampe, hvis man skal med både første- og andetholdet.

Skæbnen ville så, at målmanden blev syg op til reserveholdskampen i Bogense, og selv om han havde en lægeerklæring på rigtigheden af det, blev han kaldt til møde med klubbens administrerende direktør, Lars Peter Hermansen, den efterfølgende tirsdag, hvor han uden mulighed for at forklare sig fik besked på, at han ikke længere var en del af førsteholdstruppen.

Lars Peter Hermansen vil ikke til avisen fortælle, hvad der er blevet sagt på mødet, da han ikke refererer fra interne møder.

Aftalen løber ud

Problemerne begyndte allerede ved udgangen af marts, da spillertruppen ifølge Mads Markfoged blev spurgt, om det ville være fint for alle, hvis træningen blev rykket en halv time fra klokken 18 til 17.30.

- Jeg bor og går i skole i Horsens, hvor jeg har fri klokken 16, så jeg kan kun lige nå træningen klokken 18, og det sagde jeg, siger han.

Alligevel blev træningen rykket per 1. april.

Det hele er ifølge den tidligere Silkeborg- og Fredericia-målmand sket, efter han meldte ud, at han ikke havde i sinde at forlænge sin kontrakt, der udløber 30. juni i år. Det har dog ikke haft indflydelse, fortæller Lars Peter Hermansen

- Jeg var slet ikke klar over, at han ikke har tænkt sig at fortsætte i klubben, siger han.

Sport Fyn har spurgt Lars Peter Hermansen, hvad der ligger til grund for, at Mads Markfoged ikke længere er på førsteholdet i Middelfart.

- Det, har vi besluttet, er bedst for truppen, siger han.

Den administrerende direktør ønsker ikke at komme nærmere ind på sagen men afviser, at der skulle være nogen form for dramatik.

Mads Markfoged fortæller, at han er ærgerligt over måden, hans Middelfart-tid slutter på.

- Jeg kan godt lide at spille på andetholdet, og jeg glæder mig til at komme til fodbold, men jeg er ked af, at mine tre år i Middelfart skal slutte på den her måde, siger han.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.