Målmand fynsk pokalhelt: Odense Q klar til semifinalen efter gyser

Odense Q-spillerne, der her jubler over en scoring mod Fortuna Hjørring, kunne glæde sig over en straffesparkssejr over FC Damsø i pokalkvartfinalen. Foto: Kim Rune

Målmand fynsk pokalhelt: Odense Q klar til semifinalen efter gyser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målmand Sarah Jacobsen reddede straffe, da Odense Q efter pokalgyser gik videre til semifinalen med sejr 4-3 i straffesparkskonkurrence over FC Damsø fra den næstbedste række.

Fodbold: Odense Q er klar til pokalsemifinalen, men det holdt hårdt for det fynske ligahold, inden FC Damsø var besejret i lørdagens pokalkvartfinale. Ingen af holdene kunne score hverken i den ordinære kamp eller den forlængede spilletid, og i straffesparkskonkurrencen vandt Odense Q 4-3 over FC Damsø, der til daglig spiller i 1. division.

Målmand Sarah Jacobsen blev den fynske pokalhelt med en redning i straffesparkskonkurrencen på Damsøs andet spark - lige efter at Odense Q også havde brændt et straffespark.

Line Munk, Michelle Sundahl, Britta Olsen og Tenna Kappel scorede for Odense Q. På det sidste spark skød Damsø over mål på kunstgræsbanen i Vanløse Idrætspark, og så kunne de fynske spillere juble.

- Sarah Jacobsen havde også en stor redning to minutter før tid i den forlængede spilletid, hvor hun redder en stor Damsø-chance efter en skæv tilbagelægning, siger en lettet Morten Christiansen, der ved årsskiftet overtog posten som cheftræner i Odense Q.

Odense Q, der i foråret skal spille med i medaljeslutspillet i ligaen, havde svært ved at leve op til favoritværdigheden i holdets første betydende kamp i år.

- Damsø spillede en god gang fodbold med højt pres og var spillemæssigt på højde med os. Måske troede vi, at vi var dygtigere, end vi var, efter store sejre over 1. divisionsklubber i træningskampene, siger Morten Christiansen.

- Vi var lidt præget af nerver, men vores midterforsvar og målmand spillede en god kamp, siger den fynske træner.

Lutter stærke hold

Med sejren er Odense Q klar til pokalsemifinalerne, der spilles over to kampe ude og hjemme i weekenderne 10.-11. og 17.-18. marts. I lørdagens to andre pokalkvartfinaler vandt Brøndby 4-3 over Fortuna Hjørring, mens VSK Aarhus slog Varde 5-0.

Dermed er de øvrige semifinalister Brøndby, VSK Aarhus og formentlig Kolding Q, der søndag spiller den sidste kvartfinale ude mod Hillerød.

- Det er svære modstandere alle tre, og Odense Q har ikke fået point mod nogen af de tre hold i efterårets turnering. Men skal jeg pege på et af de tre hold, vil jeg nok helst møde VSK Aarhus, siger Morten Christiansen.

Ligaslutspillet, hvor Odense Q indleder som nummer seks og sidst med nul point, indledes 24. marts hjemme mod BSF.

Målmand fynsk pokalhelt: Odense Q klar til semifinalen efter gyser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce