2. divisionsklubben har officielt hjemmebane i 2. runde af landspokalturneringen mod OB. Overraskelsen Otterup møder sjællandsk "multikulturel" klub på udebane.

Fodbold: Dalum IF fik en drømme-lodtrækning, da klubben fra 2. division trak storebror og nabo OB i pokalturneringens 2. runde.

Dalum får hjemmebane-retten og skal nu vurdere, hvor kampen skal spilles. Hjemme på Lars R. Jacobsen Park - eller på Odense Stadion eller Odense Atletikstadion?

Det vil være primært være sikkerheds-problematikken, der afgør det. Ud over hensynet til økonomi og de generelle faciliteter, men Dalum Stadion har før rummet cirka 2700 tilskuere, da holdet hjemme slog Vorup i den afgørende kamp om oprykning fra 2. division.

Tidligere har eksempelvis Tarup-Paarup fra Danmarksserien tidligere valgt at spille kampen på Odense Stadion, da holdet trak OB - og tabte 0-2 efter en imponerende fight.

- Tvivler på det

- Jeg tvivler på, at vi ender med at spille kampen på vores eget stadion. Jeg aner slet ikke, hvor mange vi overhovedet kan have inde, siger Dalum-formand Bjarne Christensen, der også er formand for DBU Fyn.

- Men skal vi spille på eget stadion, vil der være en lang række krav, som skal opfyldes, og det diskuterer vi i næste uge. Hvis vi skønner, at det ikke er gunstigt at spille på eget anlæg, må vi jo tage en dialog med de stribede om, siger Bjarne Christensen.

Dalum vil - hvis kampen eksempelvis flyttes til Odense Stadion, som det hedder i kommunalt regi - skulle afholde en del af udgifterne til afviklingen selv - og det beløb skal så holdes op mod indtægterne fra tilskuere og boder. Og der er på samme vis et aspekt, der handler om, hvor mange frivillige hjælpere, der skal og kan skaffes.

Mulig snak med OB

Otterup fra Fynsserien får udebane mod Sunred Beach FC. Sport Fyn kan afsløre, at det er en Serie 1-klub, der spiller i Ryparken på Østerbro i hovedstaden. En mystisk opgave, men Otterup har i det mindste en fair chance for at gå videre.

Otterup skabte overraskelsen i midtugen, da nordfynboerne baskede Marienlyst fra 2. division, og holdet har de spillemæssige midler til at gå efter at komme pænt langt i turneringen, og træner Chris Margaards velskolede hold har tydeligvis ingen intentioner om at "sælge" pokalturneringen til fordel for den formodede topkamp i Fynsserien.

B1913 fra Danmarksserien hjemmebane mod Hvidovre fra 2. division, og begge klubber har tidligere i klubbernes storhedstid vundet turneringen.

Middelfart fra 2. division skal på udebane møde Jyllandsserie-klubben Aabyhøj fra Aarhus. Middelfart har kontraktfodbold, og pokalturneringen vil være en passende lejlighed til at teste styrken, hvis og når holdet kan nå frem til næste runde.

Næsby Boldklub skal på en lumsk opgave i det sjællandske, idet fynboerne trak VB 1968, som er en såkaldt multikulturel klub fra Værebro - der ligger nordøst for Roskilde.

2. runde spilles i dagene Tirsdag den 29. august til torsdag den 31. august.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
DBU Pokalen byder på lokalopgør i Odense og Aarhus

DBU Pokalen byder på lokalopgør i Odense og Aarhus