På den gode side trak Danmark et land, som bør kunne slås, hvis de rødhvide rammer topniveau. På den dårlige side slutter Danmark i Dublin, hvor et dybt entusiastisk og medlevende publikum vil lægge et enormt mentalt pres på danskerne.

Men overordnet bør landstræner Åge Hareide være tilfreds, fordi de fleste vel med en vis ret ønskede at undgå svenskerne, som kunne have en mental fordel, fordi de blågule som bekendt slog naboen ud i den afgørende play-off om en billet til EM-slutrunden i Frankrig, og så er svenskernes nye, unge generation ved at folde sig fint ud.

Kernepunktet bliver ikke at give den mindste flig væk i første kamp i Parken.

 

Nordirland havde været det optimale lod, og grækernes blanding af aggression og god teknik har danskerne ofte formået at spille forbi.

Men de betragtninger er hermed skudt ud i den lune oktober-luft, for nu går turen til Dublin, og det er i hvert fald positivt, at danskerne har en klar fornemmelse af, hvad der venter. Stor vindervilje, et sammenspillet mandskab, yderst kontant fysik og stærkt hovedspil og relativt gode resultater i det seneste ti-år. Irland kan nå den fjerde VM-slutrunde siden 1990.

Irland giver minder tilbage til 1985, hvor danskerne med en meriterende 4-1-sejr i Dublin sikrede sig førstepladsen i VM-kvalifikationen foran Sovjetunionen og dermed fik et godt afsæt til slutrunden i Mexico den følgende sommer. Det var i Dublin, at Vejle-backen John Sivebæk scorede det legendariske mål, hvor han spurtede over trekvart banelængde og sluttede med at piske et skud over målmanden.

Den forhenværende mexicanske tv-vært Vanessa Huppenkothen stod for lodtrækningen i Zürich sammen med dansk fodbolds onde ånd Fernando Hierro, der efter de flestes mening begik frispark på målmand Peter Schmeichel i den afgørende kamp i Sevilla i 1993 om en billet til VM i USA, så landstræner Richard Møller Nielsen aldrig nåede at deltage i et VM med holdet.

Men Irland har trods alt ikke spaniernes styrke og hører som Danmark til næstbedste lag i Europa under de seks-syv store hold.

Spillestilen har - ud over de traditionelle irske fighterdyder - stor afsmitning fra det tidligere storhold engelske Nottingham Forest, der havde den benhårde Brian Clough som manager. En af støttespillerne var Irlands nuværende landstræner Martin O'Neill, der tilmed har hentet en af Cloughs yndlingsspillere Roy Keane - den senere Manchester United-rambuk -som assistent., og Keane har har yderligere skærpet disciplinen og vinder-mentaliteten.

Det blev set i den afgørende gruppekamp mod Wales for nylig. Waliserne var uden stjernen Gareth Bale og havde trods stor boldbesiddelse og markant pres ikke midlerne til at dirke Irlands forsvar op, og så slog West Bromwich-kanten James McClean til med et typisk mål. En kantspiller erobrede bolden, suste mod baglinjen, og hans centring høvlede McClean ind. Og så lukkede de grønblusede bare af. Spillerne er for det meste hentet fra bunden af Premier League eller solide hold i næstbedste engelske række, hvor man lærer, hvor øllet står.

Kort sagt en flok hårde hunde, og kernepunktet bliver ikke at give den mindste flig væk i første kamp i Parken, fordi udebanemål tæller dobbelt i tilfælde af samlet uafgjort. En 1-0-sejr vil være et stærkt udgangspunkt før returkampen i Dublin, og nationen skal tro på, at Danmark i specielt Christian Eriksen, til dels Nicklas Bendtner og med en taktiske erfaren landstræner - og ikke mindst stor sult efter en slutrunde - kan vise, at at bolden trods alt stadig er hurtigere end en flok barske irske kæmper.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Irske medier jubler over playoffkamp mod Danmark

Irske medier jubler over playoffkamp mod Danmark

Morten Bruun: Irland er næstbedste udfald for Danmark

Morten Bruun: Irland er næstbedste udfald for Danmark