Klubber i samarbejde om pigefodbold


Klubber i samarbejde om pigefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dalum IF og Næsby Boldklub i nyt initiativ, der både skal være et eliteprojekt og et projekt med fokus på fællesskab.

Fodbold: Dalum IF og Næsby Boldklub går fra 1. januar i tæt samarbejde omkring fodbolden for de ældste pigeårgange. Det sker for at skabe det, de to klubber kalder "et stærkt og attraktivt udviklingsmiljø".

Det overordnede sportslige mål med samarbejdet er at opnå U18 DM-licens fra sæsonen 2019-20. Men samarbejdet skal ikke kun være et eliteprojekt men også tilbyde alle piger et motiverende og spændende træningsmiljø med fokus på et stærkt socialt fællesskab, skriver klubberne i en fælles pressemeddelelse.

Der vil blive et fælles U18-hold fra forårssæsonen 2018, og næste skridt vil være et tættere samarbejde i både U16 og U15. Begge klubber har på nuværende tidspunkt mange spillere i de to årgange - heraf flere der er tilknyttet DBU's talentudviklingsmiljø. På lang sigt er det begge klubbers mål, at samarbejdet skal komme de tilsammen 350 pige- og kvindespillere til gode samt kunne inspirere andre fynske piger til at vælge fodbolden til, lyder meldingen.

Trine Roesdahl, Dalum IF's pigeansvarlige, siger:

- Vi har i Dalum IF en stor og velfungerende pigeafdeling men har igennem en del år oplevet, at vi har svært ved, at holde på vores U18-piger. På det aldersniveau er der både efterskole, gymnasium og andre ting i livet, der trækker. Med det nye samarbejde ønsker vi at skabe et miljø, som er så interessant for pigerne, at de holder fast i fodbolden og forhåbentlig kan udvikle sig til dygtige seniorspillere.

Fra Sebastian Brydegaard, direktør i Næsby Boldklub, lyder det:

- Vi har i Næsby Boldklub i en årrække haft mange dygtige spillere igennem vores pigeafdeling, og det har resulteret i, at vi i dag har to gode seniorhold i henholdsvis 1. division og Kvindeserie Vest. Vi ønsker klart, at forsætte denne udvikling, og vi har i Dalum IF fundet en samarbejdspartner, som deler mange af de samme værdier og ambitioner, som ligger til grund for vores tilgang til pigefodbold.

Klubber i samarbejde om pigefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce