I selskab med Callum og Pierce Brosnan i Dublin

Celtic-manager Brendan Rodgers' kontrafej findes i restauranten på reporter-hotellet Hilton Garden Inn-hotellet på lige fod med Bruce Springsteen, Pierce Brosnan og George Best. Rodgers, tidligere Liverpool-manager, er fra Carnlough i Nordirland og spillede selv for Ballymena United. Foto: Leif Rasmussen

I selskab med Callum og Pierce Brosnan i Dublin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også her gives vejrfænomener fluks navne og Callum hedder den stærke blæst, som har ramt Irland og Nordirland. 30.000 husstande i den vestlige del af den irske ø er uden strøm efter besøget af Callum. Her i Dublin rusker det lidt, men dog ikke værre end, at pensionister på i hvert fald 75 år og derover jogger i modvind langs floden Liffey uden større besvær.

Irish Times har fyldt sportssiderne med lidt om fodboldkampen mod Danmark, men har langt mere om Leinsters Europa Cup-kamp i rugby fredag aften og de nyeste taktiske udviklinger i hurling-sporten. Men i det sportsgale Irland er der alligevel 48.000, der har købt billet til fodboldlandskampen mod Aviva Stadium lørdag aften og det er et par tusinde fra udsolgt.

Da Danmark i oktober 1969 spillede 1-1 mod Irland i en VM-kvalifikationskamp på Dalymount Park i det nordlige Dublin var det den senere manager Don Givens, der bragte hjemmeholdet foran, inden B1913's Bent Jensen udlignede på straffespark. Per Madsen fra Vejen blev skiftet ind i stedet for B1903's frygtede måltyv Steen Rømer Larsen. Niels Møller, der kom fra Odense KFUM og skiftede til KB, var anfører.

Både Esbjerg og OB har spillet europæisk på Dalymount Park, der nu skal laves om til et stadion med udelukkende 6.000 siddende tilskuere. I Europa Cup'en mødte Esbjerg i september 1976 Bohemians fra Dublin og tabte 1-0 i Esbjerg og 2-1 i Dublin. Henrik Nielsen - far til den nuværende OB'er Casper Nielsen - udlignede ellers til 1-1 på Dalymount Park, indtil EfB-forsvareren Bert Hansen lavede selvmål og Esbjerg samlet var ude med 3-1.

OB mødte Bohemians i 1995 og vandt 2-0 på samme stadion i Intertoto Cup'en . Det var Tommy Møller Nielsens eneste kamp som cheftræner for OB, inden Viggo Jensen overtog tøjlerne og førte holdet til DM-bron i 1996. Kim Brink var blevet fyret efter forårssæsonen blot fem måneder efter miraklet i Madrid. Ulrik Pedersen og Jesper Hjorth scorede.

Den irske manager Martin O'Neill skal finde en afløser for den skadede højre Everton-back Seámus Coleman og er i tvivl om, han skal vælge Matt Doherty eller Cyrus Christie. Angriber-legenden og BBC-eksperten Alan Shearer var hård ved Fulham-backen Christie efter nederlaget til Arsenal, og til det siger Martin O'Neill: "Jeg giver kun offentlig kritik til en, jeg aldrig kommer til at se mere i mit liv, som for eksempel en, der spiller for det ydre Mongoliet", siger O'Neill, der i øvrigt har bedt Matt Doherty om ikke at spille med handsker, som Wolverhampton-spilleren har gjort det i august.

I selskab med Callum og Pierce Brosnan i Dublin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce