Dalum IF er videre i pokalturneringen efter sejr over lillebror Tarup/Paarup fra danmarksserien. Marginalerne var med udeholdet, og Frederik Humlegaard var flyvende.

Fodbold: Det var ikke umiddelbart til at se, hvem der var fra danmarksserien og hvem, der var fra 2. division, da TPI og Dalum mødte hinanden onsdag aften i pokalturneringen.

Faktisk spillede danmarksserie-holdet fra Tarup med både ro og tålmodighed i første halvleg, end det var tilfældet hos gæsterne. De rødblusede var også mest aggressive i genpresset, og det var tydeligt, at de havde alt at vinde i opgøret.

Tarup/Paarup-Dalum

DBU Pokalen, 1. runde:Mål:

1-0: 33 min, Mathias Kristensen, straffe

1-1: 41 min, Martin Høgstad

1-2: 47 min, Daniel Jensen, straffe

Advarsler:

Jonas Ploug, TPI

Jack Nielsen, Dalum

Thomas Broe, TPI

Kampens dommere:

Paw Johansen, Hans-Henrik Høite Hansen, Søren Stagaard

Efter otte minutter var det også hjemmeholdet, der kom frem til kampens første chance, da Benjamin Hansen lavede et overlap på højrekanten og smed en flad bold ind til Andreas Agermose, der sendte kuglen lige over mål.

Selvsamme Agermose havde endnu en chance efter 25 minutter, da Mathias Kristensen brugte sin fysik til at vende på midten af banen og sende kollegaen i dybden. Rasmus lund var på plads i Dalum-målet.

Humlegaard over det hele

I den anden ende var tidligere OB-spiller Frederik Humlegaard i hopla på højrekanten for Dalum.

I starten af kampen blev han lukket ned af hjemmeholdets forsvarskæmpe Jakob Jensen, der er mindst to hoveder højere, men efterhånden stemplede Humlegaard ind i kampen og var en konstant trussel i TPI´s bagrum.

- Jeg er god tilfreds med min arbejdsindsats i dag, selvom jeg brænder et par chancer. Jeg kunne også godt have skabt mere, men det er godkendt, sagde en træt Humlegaard efter kampen.

Alligevel kom første scoring i den anden ende efter 33 minutter, da Thomas Broe blev nedlagt i feltet efter flot kombinationsspil med Broe og Benjamin Harding. Den chance omsatte Mathias Kristensen til mål.

Føringen holdt dog ikke længe, og mindre end ti minutter senere sendte Martin Høgstad bolden i kassen bag Mads Brunholdt i TPI-målet.

1-1 ved pausen, og TPI med den bedste præstation i første halvleg.

Dalum kom tilbage

Begge hold kom med nederlag fra åbningskampene i deres respektive rækker, og derfor var det forventeligt at begge mandskaber ville gå benhårdt efter en sejr.

Det gjorde Dalum i anden halvleg, hvor det var tydeligt, at der var blevet talt alvorsord i pausen.

- Det vi præsterede i første halvleg, var ikke godkendt, men det fik vi snakket om i pausen, sagde Frederik Humlegaard.

Det virkede, og efter to minutters af anden halvleg blev Humlegaard væltet i feltet, og Daniel Jensen bragte Dalum IF på sejrskurs.

TPI kom kun sporadisk i nærheden af det kombinationsspil og genpres, som de leverede i første halvleg, og Dalum vandt 2-1.

- Det er rigtig dejligt at mærke en sejr efter weekendens nederlag i Kolding, afsluttede Humlegaard.

Fredag trækkes der lod til anden runde af pokalturneringen.

  • fyens.dk