Gok i nødden i overtiden: Middelfart i total nedtur

Så meget glæde hos Næstved-spillerne og så megen skuffelse hos Middelfart Boldklubs Peter Kristensen efter gæsternes scoring til sejr 2-1 i overtiden. Foto: Peter Leth-Larsen

Gok i nødden i overtiden: Middelfart i total nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart har ambitioner om oprykning til 1. division, men lørdag løb den direkte konkurrent, Næstved, med det hele dybt inde i overtiden på et forårsklædt stadion på Vestfyn.

Fodbold: Der er store ambitioner og høje forventninger omkring Middelfart Boldklub i 2. division.

Men de bøjede hoveder over den blå spillerdragt på de spillere, der langsomt forlod græsset på deres hjemmebane efter lørdagens kamp mod Næstved, sagde alt om, at ambitioner og forventninger havde fået et alvorligt skud for boven.

Efter at have ført 1-0 ved pausen - og efter en halvleg, hvor hjemmeholdet stort set ikke havde givet en chance væk til gæsterne - tabte Middelfart alligevel opgøret med 1-2. Og det skete på den næsten værst tænkelige måde.

Hjemmeholdet kunne have levet med uafgjort, men dybt inde i overtiden bankede Næstveds Finnur Justinussen bolden i mål fra 25 meter. En scoring, der fik gæsternes fynske chef, Michael Hemmingsen, til at skrige sin glæde ud over det græstæppe, der egentlig var ret så indbydende efter en vinter, der havde strakt sig langt ind i april.

Med nederlaget indtager Middelfart niendepladsen i oprykningsspillet og har pludselig syv point op til Næstved på oprykningsplads nummer to.

Middelfart-Næstved 1-2 (1-0)
2. division, oprykningsspil

Mål: 1-0 (23). Efter hjørnespark og pres ender bolden hos Niclas Vemmelund i højre side af straffesparksfeltet, og han scorer fladt i det korte hjørne.

1-1 (66). Finnur Justinussen lobber elegant bolden hen over en fremadstormende Middelfart-målmand, Casper Radza.

1-2 (90). Fra 35 meter hamrer Finnur Justinussen bolden ind lige under overliggeren i Middelfart-målet

Middelfarts holdopstilling: Casper Radza - Magnus Pedersen, Mathias Damgaard, Niclas Vemmelund, Peter Jul Nielsen - Sebastian Dalgaard (84. Malthe K. Rasmussen), Rasmus Fink Hansen (85. Kristoffer Gjerttermann), Adigun Salami, Martin Hedeager (75. Peter Kristensen) - Casper Johansen, Søren Andreasen.

Bedste spiller: Niclas Vemmelund, Middelfart, og Kristoffer Munksgaard, Næstved.

Dommer: Jakob Karlsen.

Tilskuere: 420.

Næste kamp: Lørdag den 28. april, kl. 14.00: Middelfart-Frem.
Hvad gør vi nu?, synes Middelfart-træner Jan Vingard at tænke. Foto: Peter Leth-Larsen
Hvad gør vi nu?, synes Middelfart-træner Jan Vingard at tænke. Foto: Peter Leth-Larsen

Jagter alt til det sidste

Jan Vingaard, der står i spidsen for Middelfart-mandskabet, ville først tale med Sport Fyn, efter han havde snakket kort med sine spillere i omklædningsrummet. På spørgsmålet, hvad han havde sagt til spillerne, svarede Vingaard efter at være kommet ud fra omklædningsrummet:

- At fodbold bliver afgjort på små marginaler. Det tippede til Næstveds fordel denne gang. I sidste uge var det os, der afgjorde det til sidst, men i bund og grund kom vi for meget under tryk, fordi vi ikke vandt nok dueller og ikke havde kvalitet nok i vore afvisninger. Men i bund og grund stod vi jo egentlig fint. Ud over de to scoringer noterede jeg en chance med et hovedstød på stolpen, og det var det. Vi gjorde mange ting rigtigt, men der skal altså også tur i den for at sparke bolden ind fra 25 meter.

- Var det oprykningen, der røg med det nederlag?

- Nej. Der er fortsat rimelig mange kampe tilbage. Men det sidste mål var dyrt og gjorde ondt, ingen tvivl om det. Nu skal vi pludselig igen hente mange penge. Men vi jagter alt til det sidste.

Michael Hemmingsen gik kurs sit omklædningsrum med det bredeste forårssmil.

- Vi foretog et par udskiftninger efter en halv time, og det betød, at vi kunne få lagt et ekstra tryk. Og så er jeg selvfølgelig glad for, at vort angreb fik lavet to mål, lød det fra Hemmingsen med tilføjelsen:

- Tre point i Middelfart er vigtige for os. Starten på foråret har været udfordrende. Tre point gør meget i vor situation, for vi skal rykke op.

Finnur Justinussen blev lørdagens store helt hos Næstved ved besøget på Vestfyn. Foto: Peter Leth-Larsen
Finnur Justinussen blev lørdagens store helt hos Næstved ved besøget på Vestfyn. Foto: Peter Leth-Larsen

Fra stillingskrig til pres

Det var chancefattige første 45 minutter, ja, nærmest en slags stillingskrig. Niclas Vemmelunds scoring i det 23. minut betød dog, at Middelfart fik et lille overtag i slutningen af halvlegen - dog uden at blive rigtig farlig.

Næstved kom ud som forvandlet til anden halvleg. Profilen Kristoffer Munksgaard styrede gæsternes spil og var arkitekten i at få lagt et kontant pres på Middelfart. Gæsterne vandt duellerne, vandt andenboldene, og man sad egentlig bare og ventede på udligningen. Den kom så i det 66. minut

Det hele kunne være endt uafgjort, uden nogle havde løftet et øjenbryn over det. Men den sene sejr til Hemmingsens tropper var ikke ufortjent - spillet i de sidste 45 minutter taget i betragtning.

Nu er det op ad bakke for de blå.

Næstved-chef Michael Hemmingsen før det brede smil blev tændt ved gæsternes sejrsmål til 2-1. Foto: Peter Leth-Larsen
Næstved-chef Michael Hemmingsen før det brede smil blev tændt ved gæsternes sejrsmål til 2-1. Foto: Peter Leth-Larsen

Gok i nødden i overtiden: Middelfart i total nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce