Festersen kom på målsporet - OB tabte 1-2

Rasmus Festersen var i starten af OB-karrieren en skarp målslange og yderst direkte i spillet. Som her i en kamp mod Viborg. Måske rammer den 31-årige angriber igen topformen i foråret? Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix

Festersen kom på målsporet - OB tabte 1-2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB-angriberen har annonceret, at han er i bedre fysisk form end længe, og selvtilliden fik et skub den rigtige vej med føringsmålet mod IFK Göteborg. Men OB tabte den sidste test i træningslejren i Pinatar med 1-2.

Fodbold: OB tabte den anden og sidste kamp under træningslejren i Spanien med 1-2 til IFK Göteborg.

Træner Kent Nielsen fik testet både en mulig startformation til næste søndags Superliga-premiere hjemme mod Helsingør og fik efter pausen givet spilletid til en lang række alternativer.

Selv om OB tabte, var det samlede spillemæssige indtryk ganske fornuftigt, hvis man skal tro OB's egen fortolkning på eksempelvis twitterkontoen, og det behøver man ikke på en skummel vinterdag i nord at betvivle.

Valget af startopstilling, som man kan læse i slutningen af artiklen, sendte selvsagt et vigtigt signal om kampen mellem stamspillere og de mest pressende reserver.

Færingen Jóan Símun Edmundsson er som bekendt ikke med i Spanien, fordi OB satsede på, at Edmundsson skulle sælges inden transfervinduets lukning med udgangen af januar måned, men den mission mislykkedes af flere grunde i den meget omtalte sag.

Fik mere spilrytme

Træner Kent Nielsen sagde efter den første test mod norske Odd Grenland, som slog OB, at holdet ofte blev lidt forhastet, når man skulle spille direkte, selv om pladsen havde været der. Til tider blev det omstilling på omstilling mod nordmændene og for lidt ro på bolden, men efter pausen kom der langt mere struktur på spillet mod Odd.

Formålet mod IFK Göteborg, som må formodes at ligge lidt højere på skalaen end Odd Grenland, var at få bragt endnu mere spilrytme ind i holdet og finde balancen mellem det tålmodige og det direkte spil.

Kent Nielsen havde før kampen mod svenskerne udtalt, at han var klar over, at det hårde træningsarbejde ville slide på silken hos spillerne, når de skulle i kamp lørdag, så der var brug for ekstra vilje.

Mod IFK Göteborg indledte OB med at have meget spil, mens svenskerne valgte at ligge dybt i banen og forsvare med et tæt net af defensive kæmper hen over banen.

Jens Jakob Dyhr Thomasen med den fornemme sparketeknik pressede den svenske keeper efter 25 minutter med hug direkte på frispark, men svenskerne kom bedre med i slutningen af halvlegen, som endte 0-0.

Efter en times tid var det Rasmus Festersen, der efter perfekt timing og præcis afslutning bragte OB foran efter godt forarbejde af Anders K. Jacobsen. Festersen havde forinden fået annulleret en scoring, og der var også gode tilbud til Mathias Greve og Anders K. Jacobsen i den periode, før Festersen fik scoret.

Otte indskiftninger

Samme Rasmus Festersen har selv meldt i træningslejren, at han føler sig i bedre fysisk form end længe, nu hvor sidste års perioder med større og små skader er overstået. Målet kan kun være med til at styrke selvtilliden, så man måske kan opleve, at Festersen rammer sin tredje ungdom i foråret.

IFK Gøteborg fik udlignet kort efter ved Elías Már Ómarsson efter det, som blev betegnet som værende opstået lidt tilfældigt af OB-observatøren.

Det blev 2-1 til svenskerne efter ved Emil Salomonssen på straffespark.

I slutfasen var det OB, som i de lune små 15 grader havde bolden mest, og der blev presset godt. Nicklas Helenius var tæt på scoring kort før tid efter oplæg fra indskiftede Mikkel Desler.

Andre indskiftere var folk som Mathias Thrane og unge Julius Eskesen.

Samlet så OB's trup således ud:

Sten Grytebust-Ryan Johnson Laursen (80. Mikkel Desler), Kenneth Emil Petersen, Jeppe Tverskov (65. Marco Lund), Jacob Barrett-Mathias Greve (65. Mohammed Fellah), Jens Jakob Thomasen (80. Mathias Thrane), Casper Nielsen (80. Julius Eskesen), Troels Kløve (65. Andre Rømer)-Rasmus Festersen (65. Rasmus Jönsson), Anders K. Jacobsen (65. Nicklas Helenius)

Bænk: Thomas Mikkelsen, André Rømer, Rasmus Jönsson, Nicklas Helenius, Julius Eskesen, Jacob Buus, Mathias Thrane, Mikkel Desler, Nana Welbeck, Marco Lund, Mohammed Fellah, Hans Christian Bernat, Mathias Jørgensen, Jonathan Harboe.

OB sætter søndag kursen mod det vinterlige fynske land, hvorefter der hele næste uge trænes i Ådalen med finpudsning af de sidste detaljer før premieren mod Helsingør.

Træner Kent Nielsen kunne i aftes melde til Sport Fyn, at man slap fra kampen mod svenskerne uden at få skader, og generelt var træneren yderst tilfreds med spillet og mange lovende offensive takter, og det overskyggede for det meste ærgrelsen over nederlaget.

Festersen kom på målsporet - OB tabte 1-2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce