Farvel til Fyn: Odense Q-forsvarer skifter til svensk fodbold

Maria Møller Thomsen har sagt farvel til Odense Q og skal fremover spille for LB07 i den bedste svenske række. Foto: Iver Tidemand

Farvel til Fyn: Odense Q-forsvarer skifter til svensk fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Maria Møller Thomsen skal fremover spille i den bedste svenske række for Limhamn Bunkeflo, og Odense Q's formand, René Højgaard Hansen, er stolt over, at den fynske ligaklub kan sende en spiller videre til udlandet.

Fodbold: Odense Q har sagt farvel til en af holdets forsvarsspillere, Maria Møller Thomsen, der har skrevet kontrakt med LB07, der er en sammenslutning fra 2007 af klubberne Limhamn og Bunkeflo beliggende på Skånekysten på den anden side af Øresund. LB07 spiller i Damallsvenskan, der er den bedste række i svensk kvindefodbold, og holdet blev i sidste sæson nummer ni i rækken med 12 hold.

19-årige Maria Møller Thomsen, der har spillet 41 ungdomslandskampe, glæder sig til at prøve livet i udlandet.

- Jeg har længe haft et ønske om at prøve mig af i udlandet, og jeg glæder mig til de udfordringer og oplevelser, der venter mig i LB07, siger Maria Møller Thomsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg har været utroligt glad for at spille i Odense Q. Jeg har kunnet trænet rigtig meget og fået en masse spilletid på højt niveau, hvilket helt sikkert har gavnet min udvikling. Og så har jeg spillet sammen med en masse dygtige holdkammerater, som jeg har sat enormt stor pris på.

- Damallsvenskan er en meget stærk liga med en masse gode spillere, så det bliver en stor og spændende udfordring at tilpasse mig det niveau. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Stolt formand

I Odense Q er formand René Højgaard Hansen stolt over at kunne sende en spiller til en udenlandsk klub.

- Det er vi stolte af, og vi er meget glade på Marias vegne. Hun er den anden unge spiller, som vi sender til udlandet siden Odense Q-projektets opstart for halvandet år siden. Maria har udviklet sig stille og roligt de senere år, både i OB-tiden og det seneste halvandet år i Odense Q, hvor hun kontinuerligt har bygget på sit spil. Med tiden har hun fået et større og større ansvar på holdet, som har modnet hende som spiller og rustet hende godt til at tage skridtet videre til Damallsvenskan, siger René Højgaard Hansen.

- Vores koncept er jo en forlængelse af konceptet i Team Odense Q, hvor man i ungdomsregi arbejder målrettet på at udvikle spillere til 3F Ligaen og landsholdene. Den målsætning deler vi i Odense Q, og som seniorklub vil vi samtidig gerne gøre vores bedste for at opfylde de meget ambitiøse spilleres ønsker om at prøve sig af i udlandet.

- Forhåbentlig kan konceptet også bære, at spillere fra udlandet finder det interessant at komme til Odense Q for at spille på højt niveau, mens de fx studerer eller arbejder her i byen. Det væsentligste er jo, at vi får talenterne til at komme til Odense Q, fordi den enkelte spiller kan nå sine fodboldmæssige mål her.

- På den lange bane vil vi derfor også gerne udvikle klubben til at kunne rumme tre seniorhold, så vi bedre kan omfavne bredden og de spillere, der ikke længere har mulighed for at bruge helt så meget tid på fodbolden, siger formanden.

Pokalkvartfinale i februar

Odense Q sikrede sig i december adgang til medaljeslutspillet for første gang i klubbens levetid, og desuden har holdet en på papiret overkommelig pokalkvartfinale mod FC Damsø fra den næstbedste række. Den kamp er programsat til lørdag 24. februar i Vanløse Idrætspark, som bliver den første betydende kamp for den nye cheftræner Morten Christiansen og assistent Steen Hansen.

- Der ligger nogle store udfordringer og venter, og jeg er overbevist om, vi vil gøre god figur og fortsætte den positive udvikling, som holdet har vist i efteråret. Det nye trænerteam har været meget engageret i planlægningen af den kommende sæson. Det har været spændende at følge de mange samtaler, siger René Højgaard Hansen.

Første ligakamp i slutspillet er 24. marts mod BSF i Ballerup Idrætspark. Første hjemmekamp for Odense Q er skærtorsdag 29. marts mod topholdet Fortuna Hjørring, der indleder slutspillet med 10 point. Der er i alt seks hold i medaljeslutspillet, og Odense Q indleder som eneste hold uden point.

Farvel til Fyn: Odense Q-forsvarer skifter til svensk fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce