Real Madrid har ikke sat en europæisk udebanesejr over styr, siden OB vandt på Bernabeu, skriver Marca

FODBOLD: Odense Boldklubs navn er nu igen dukket op i den store spanske sportsavis "Marca", der skriver, at Bayern München har brug for at blive inspireret af OB's sejr på 2-0 på Bernabeu i Uefa Cup'en den 6. december 1994, hvis sydtyskerne skal skabe overraskelsen tirsdag aften i returmatchen i Champions League-kvartfinalen.

"El Bayern se fija en la machada del Odense", skriver de om den inspiration, som sydtyskerne skal lede efter.

"Manuel Neuer skal stå lige så godt som Lars Høgh dengang", mener den spanske avis, der konkluderer, at Real Madrid ikke siden den "sorte aften" på Bernabeu har sat en udesejr i første opgør (3-2 i Odense) over styr.

Nu står Real efter 2-1-sejr i München der igen tirsdag aften, men har altså ikke formøblet et sådant forspring, siden Ulrik Pedersen lobbede bolden iskoldt over målmand Canizares til 1-0 og Morten Bisgaard lige så køligt lagde bolden i modsatte inderste sidenet efter Jesper Hjorth havde sparket forbi Michael Schjønbergs kraftfulde centring til 2-0.

Bayern München har til gengæld ikke kunnet rette op på et skidt hjemmeresultat i Europa, siden holdet i Uefa Cup'en i 1988/1989 tabte hjemme 0-2 til Inter for så at vinde returen i Milano med 3-1.

Bayern skal blot vinde 2-1 for at få forlænget spilletid eller 3-2, 4-3 osv. for at slå Real ud og ikke hele 2-0 som OB dengang.

  • Rasmussen_Leif_(2015)_008

    Af:

    Jeg er sportsjournalist og souschef på Sport Fyn, der dækker sport på Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Fyens.dk og Mitfyn.dk. Jeg er fynbo med opvækst i Assens og har tidligere arbejdet for Ekstra Bladet og Fyns Amts Avis, da den sydfynske avis var et selvstændigt medie.