Jimmi Nielsen, der var manden bag fodboldeventyret i Krarup/Espe og SSV Højfyn, som han førte op i Danmarksserien, er nu fortid i B1913. Onsdag eftermiddag blev det officielt.

Fodbold: Samarbejdet mellem traditionsrige B1913 og den nye cheftræner Jimmi Nielsen holdt ikke længe.

Allerede efter otte runder er Jimmi Nielsen fortid på Campusvej. Beslutningen blev taget tirsdag aften, som beskrevet af Sport Fyn tidligere på fyens.dk.

Jimmi Nielsen har i flere år været et kendt navn i det højere fynske serielag, og det var Jimmi Nielsen, der førte både Krarup/Espe og SSV Højfyn op fra en position i Serie 1 til Danmarksserien.

Samtidig har Jimmi Nielsen tidligere været assistenttræner i B1913, og ledelsen i B1913 havde store forventninger til den nye træners arbejde.

 

Gået anderledes

Men det er gået anderledes.

B1913 har kun otte point efter netop otte runder, og det er efter ledelsens mening åbenbart for lidt.

Samtidig har kemien mellem ledelsen og cheftræneren været for nedadgående, erfarer Sport Fyn.

I en af de første kampe viste B1913 dog organisation og fight, da holdet spillede 2-2 ude mod ærkerivalen B1909, og der har været forventninger på Campusvej om en placering i bedste halvdel.

Sæsonen er dog endnu meget ung, og der skal spilles hele 27 kampe. Men ledelsen og træneren har tilsyneladende mistet den fælles tråd, og dermed trak det op til den drastiske beslutning, selv om B1913 i lørdags fik respektable 1-1 med hjem fra Varde, hvor hjemmeholdet brændte straffespark kort før tid.

B1913 er i gang med den anden sæson efter oprykningen, og klubbens mere langsigtede ambitioner er en oprykning til 2. division.

Jimmi Nielsen er kendt som en dybt engageret og karismatisk træner, der kører sin linje hårdt igennem, og det har ført til forbløffende resultater i hans hidtidige jobs. Det var baggrunden for, at B1913 valgte at hente den tidligere assistenttræner på Campusvej tilbage til klubben.

Klubbens sportschef Lars Munk Jensen udtaler onsdag eftermiddag følgende:

- Det er med en enorm skuffelse og ærgrelse at vi før tid, har været nødsaget til at stoppe samarbejdet med cheftræner Jimmi Nielsen. Jimmi har fra første dag, gået ind til opgaven med et kæmpe hjerte og et enormt engagement, men vi må desværre bare erkende at samarbejdet for begge parter har været et fejl-match. Vi synes egentlig, at vi inden ansættelsen af Jimmi, havde fået afstemt den sportslige strategi og retning parterne imellem, men må desværre bare erkende, at tingene ikke har udviklet sig som håbet.

- Vi anser stadigvæk Jimmi Nielsen for et kæmpe trænertalent, og det er derfor ekstra ærgerligt, at vi ikke har kunne formå at forløse dette i B1913. Vi er samtidig sikre på, at Jimmi nok skal kunne få forløst sit potentiale andetsteds. Han har vist, at han kan lave resultater, og der er vi overbeviste om, at han vil vise igen. Desværre blev det bare ikke hos os, udtaler Lars Munk Jensen.

B1913 vælger at lade den hidtidige assistent Kim Jørgensen overtage posten som cheftræner for Danmarksserieholdet. Peter Rask, der i nogle år allerede har indgået i trænerstaben, bliver ny assistent.

Den nye træner får sin debut allerede på fredag, hvor B1913 får besøg af Oure FA-maskinen, der ligger på andenpladsen i Danmarksserie-kredsen, hvor Tarup-Paarup og B1909 er de andre fynske klubber.

B1913-formand Brian Munk afviser - på Sport Fyns spørgsmål - at der skulle ligge økonomiske bevæggrunde bag beslutningen.

- Nej, det kan jeg på det mest bestemte afvise. Det er som bekendt sjældent, at der er noget at spare ved at opsige en træner og få en ny ind, siger B1913-formanden.

B1913 udsendte onsdag eftermiddag en bekræftelse af bruddet under en overskrift om, at klubben og træner opsiger samarbejdet.

  • Af: